Vi har fået en snak med Jonas Jakobsen, der er regionschef i Kirkens Korshær - mød ham her

AALBORG: Uge 46 er der Korshærsdage i Aalborg, hvor Kirkens Korshær inviterer til åbent hus, Hjemløse-Walk og en række andre arrangementer for at sætte fokus på byens udsatte mennesker. 41-årige Jonas Jakobsen står i spidsen for organisationen i Nordjylland, og vi har fået en snak med ham om hans arbejde og hans personlige forhold til Aalborg, som han nu kalder for sin hjemby, selvom han er født på Bornholm og opvokset på Fyn.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Aalborg er blevet min hjemby. Som tilflytter tager det tid at falde til, forstå kulturen og mærke byens kvaliteter og potentialer. Aalborg kan noget helt særligt i forhold til rummelighed og mangfoldighed. Eksempelvis har byen i mange år været foregangsby ved at have et tillidsfuldt samarbejde på tværs af kommunale og frivillige aktører, der hjælper og støtter hjemløse og andre socialt udsatte borgere – det skal vi værne om og bygge videre på.

Pauline Vink
Jonas Jakobsen er uddannet socialrådgiver, og så har han også en kandidatuddannelse i Socialt Arbejde fra Aalborg Universitet. Foto: Martin Damgård

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Da jeg startede som gadeplansmedarbejder i Aalborg i 2007, opsøgte vi særligt byens udsatte borgere omkring Café Parasollen, på Mølleplads, Kennedy Plads og Kirkens Korshærs varmestue, hvor jeg kort efter blev ansat som afdelingsleder. Så byens væresteder og midtbyens pladser betyder meget for mig, fordi det var her, jeg blev introduceret til en verden, som på én og samme tid var benhård, kaotisk og smuk, fordi der er så meget åbenhed, livskundskab og mange spændende livsfortællinger.

Hvordan kan du mærke, at byen støtter jeres arbejde?

Jeg bliver stadig efter 12 år i Kirkens Korshær imponeret over hvor mange mennesker, der frivilligt vælger at bruge en del af deres tid på at gøre noget godt for andre. Den samme opbakning mærker vi også fra både lokale politikere, samarbejdspartnere og borgere i Aalborg, selvom den indsats vi udfører for hjemløse og andre udsatte mennesker nogle gange medfører konflikter og uro, så oplever jeg stor forståelse fra alle kanter, og det afspejler sig tydeligt i de mange donationer, vi får fra både virksomheder og fra private borgere.

Pauline Vink
Kirkens Korshær afholder Korshærsdage i uge 46 for at skabe synlighed omkring deres arbejde. Foto: Martin Damgård

13. november afholder I Hjemløse-Walk. Hvordan opstod idéen til denne begivenhed?

Idéen opstod i Skurbyen, hvor en af vores medarbejdere gerne ville arrangere en tur igennem byen for dem, der ikke kender til det liv, mennesker i hjemløshed lever. Vi vil gerne give noget af vores viden videre, og på denne måde kan vi tilbyde en mulighed for at se og høre om nogle af de vigtigste steder for hjemløse og andre udsatte mennesker i Aalborg.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit liv?

Mine 3 børn og min hustru som for mig er indbegrebet af gensidig tryghed, varme og kærlighed. Det er vigtige begreber for mig både privat og i mit arbejde. Den person, der har betydet mest for mig i forbindelse med mit virke i Kirkens Korshær, er John, som ikke længere er i blandt os. Han sagde tit: ”Du er så dum, Jonas” med henvisning til min naivitet og tro på. at han nogensinde skulle formå at blive ædru. Han har betydet ufattelig meget for min tro på, at alle mennesker fortjener et godt liv, og at vi skaber det bedst mulige liv, når vi insisterer på, at fællesskabet også skal være inkluderende, når håbløsheden presser sig på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...