Kristian Øgendahl Lauesen har arbejdet på og drevet en stribe restauranter. Nu er han køkkenchef på Ombord. Mød ham her

AALBORG: Kristian Øgendahl Lauesen, der er opvokset på Thyholm, er udlært tjener fra Vesterhavsbadet i Søndervig, hvor han efter endt læretid blev overtjener.

Han har siden læretiden arbejdet på Gl Vrå Slot samt Faklen og Jules Verne i Jomfru Ane Gade og været selvstændig på Café Luna og i Pandekagehuset sammen med Jesper Robert Jensen. I dag driver de to kompagnoner restaurant Ombord på Bådehusvej, hvor Kristian Øgendahl Lauesen som køkkenchef styrer slagets gang ved gryderne

Hvis jeg nu siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Så tænker jeg Danmarks største landsby, og det er ment positivt.

Hvis man går en tur gennem byen føler jeg ikke, at vi - altså aalborgenserne - har lige så travlt, som man har i for eksempel Århus og København. Godt nok er Aalborg en af de største byer i Danmark, men det virker lidt som om, at vi ikke helt selv har opdaget det. Vi hilser og smiler sgu til hinanden.

Jeg syntes tit, at det føles som om, at vi alle sammen kender hinanden på en eller anden måde. Det kan selvfølgelig også være fordi, jeg har arbejdet på cafe og restaurant i mere end 20 år her i Aalborg - det giver selvfølgelig en ret stor kontaktflade.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Fjorden er nok mit favoritsted. Jeg elsker hyggen i Vestre Bådehavn, der er nok ikke meget, der slår at drikke morgenkaffe og kigge ud over fjorden, inden man skal i gang med en lang dag i køkkenet.

En gåtur i de små gader i Aalborgs midtby er også hyggeligt, især de smågader i Hjelmerstald og så selvfølgelig Skovdalen, jeg glæder mig til vi igen kan komme til koncerter deroppe . Jeg tror, at vi aalborgensere godt kan blive enige om, at der ikke findes noget spillested, der slår Skovdalen på en sommeraften.

Susanne Justsen
- Godt nok er Aalborg en af de største byer i Danmark, men det virker lidt som om, at vi ikke helt selv har opdaget det, siger Kristian Øgendahl Lauesen. Foto: Martin Damgård

Hvad er din favorit på dit menukort?

Det må uden tvivl være Moules Frites. At sidde ved fjorden med et godt glas hvidvin og en ordentlig gang muslinger, passer bare helt perfekt sammen. At vi så for det meste får muslinger fra Jegindø har måske også noget at sige for mig, da det jo er fra min hjemstavn.

Hvad skal der til for at man som gæst får en god spiseoplevelse?

For mig er en god restaurantoplevelse, når man kommer ud og får god mad af ordentlige råvarer samt en god og kompetent betjening. Værtsskabet er en utrolig vigtig faktor - man fornemmer jo hurtigt, når en tjener elsker at have gæster - så føler man sig hjemme.

Hvordan ser du fremtiden for Aalborgs restaurantliv?

Jeg tror, vi går en lys fremtid i møde. Der er i Aalborg ved at være en bred vifte af gode restauranter og cafeer fordelt ud over hele byen, og aalborgenserne er blevet gode til at gå ud, og vi har fået et rigt kunst og kulturliv, der nok skal trække folk til byen. Og så rigtigt dygtige folk til at promovere Aalborg og Nordjylland, så er da sikker på, at der i fremtiden er masser af turister, der gerne vil besøge Danmarks største og smukkeste landsby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...