Line Wigard lægger stor vægt på, at man skal blande den faglige introduktion med en masse sociale arrangementer. Foto: Martin Damgård
Mennesker

- Aalborg er en alsidig studieby

Line Wigard er rus-koordinator og med til at tage godt imod byens nye studerende. Mød hende her

05. september 2021 kl. 16:16

AALBORG: Line Wigard fra Aalborg er ved at tage en kandidat i Kommunikation på Aalborg Universitet - i øjeblikket bruger hun en masse tid og energi på at omsætte sine egne erfaringer til den bedste studiestart for de tusindvis af nye studerende, der har taget hul på et nyt kapitel på universitetet. Når 25-årige Line Wigard ikke sidder på skolebænken og agerer rus-koordinator på AAU, passer hun sit eventbureau Eventværten, sin bestyrelsespost i Studentersamfundets fredagsbar og jobbet som studievejleder.

- Nyd tiden son studerende, lige pludselig er den væk, lyder rådet fra Line Wigard. Foto: Martin Damgård

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Når du siger Aalborg, så får det mig til at tænke på et fantastisk kulturliv og ikke mindst plads til alle byens forskellige mennesker.

Aalborg er en by fuld af liv, om man så er til musical, skaterpark eller en kold fadøl i Jomfru Ane Gade.

Derudover så får det mig også til at tænke på alle de muligheder, der er i byen – du kan alt i Aalborg!

Jeg synes også, det er vigtigt at nævne, at Aalborg er en storby, som stadigvæk oser af provinsby.

Foto: Martin Damgård

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Et af de steder, som betyder noget særligt for mig i Aalborg, er Aalborg Universitet, da dette har dannet rammerne for størstedelen af mit liv i Aalborg. AAU har givet mig venskaber for livet, faglig ballast og ikke mindst gode minder fra det frivillige liv. Og jeg ville ikke være en vaskeægte studerende, hvis jeg ikke nævnte Gaden som et sted, som betyder noget særligt for mig. Gaden er et sted, jeg er kommet meget og stadigvæk nyder at lægge min SU i weekenden og nok også hverdagen.

Midtpunktet mellem disse to steder er Aalborg Havnefront, som også er et sted, jeg sætter stor pris på. Her kan man komme både som ung og gammel, dag og nat, ædru og fuld - sikke en kombination.

Hvordan er Aalborg som studieby?

Aalborg er en alsidig studieby som tilbyder mange muligheder. Det er for eksempel både muligt at melde sig ind i diverse frivillige organisationer, det er muligt at feste, dyrke sport og ikke mindst være kulturel.

Nu er min daglige gang på Aalborg Universitet, hvor der er stort fokus på at skabe et godt studiemiljø som både tilgodeser den faglige såvel som sociale integration, hvilket bidrager til at Aalborg bliver en god studieby.

Derudover er det muligt at være studerende og samtidig have et ”liv”. Aalborgs mange butikker tilbyder ofte studierabatter og gode tilbud som tilgodeser en lille SU-pung. Tag for eksempel de mange studieboliger, der er i Aalborg.

Foto: Martin Damgård

Hvad gør I for at sammenstøbe den bedst mulige studiestart?

Når vi på Kommunikation og Digitale Medier skal sammenstøbe den bedst mulige studiestart, forsøger vi så vidt muligt at ramme en bred gruppe af studerende.

Vi forsøger at blande den faglige introduktion med en masse sociale arrangementer.

I vores program tager vi desuden hensyn til, at studiestarten ikke skal blive en stor drukfest, så vi indtænker arrangementer som Bingo og Rus-Building (en form for teambuilding).

En anden ting, som vi gør, er at tage de nye studerende en tur med rundt i Aalborg for at vise dem, hvor fantastisk byen er.

Men selvfølgelig er studiestarten ikke noget uden Aalborg Universitets dygtige tutorer, som alle er med til at sikre, at de nye studerende bliver klædt godt på til livet som studerende i Aalborg.

Hvilke steder i byen ville du vise frem til nye studerende?

Hvis jeg skulle vise de nye studerende nogle steder i Aalborg, så ville jeg vise dem to områder.

Det første område ville være Vestbyen, hvor jeg særligt ville vise dem Fjordparken, Street Food og minigolfbanen.

Det andet område, jeg ville vise dem, er området omkring Havnefronten og selvfølgelig Jomfru Ane Gade.

Jeg føler, at disse områder er der, hvor studerende bruger flest af deres timer udenfor studiet, hvorfor de er gode at kende som ny studerende.

Hvad er dit bedste råd til nye studerende?

Mit bedste råd til de nye studerende er, at de skal være open-minded, og at de skal være klar på at tale med nye mennesker.

Nyd tiden som studerende, lige pludselig er den væk!

Annonceret indhold

Nyeste