Natascha Frost Kjelds er centerchef i Shoppen i City Syd. Mød hende her:

AALBORG: Natascha Frost Kjelds og Shoppen står her i efteråret bag en række events - blandt andet Babytrends for både kommende og nybagte forældre. 29-årige Natascha Frost Kjelds er født og opvokset i Aalborg. Hun har tidligere været kommunikationsmedarbejder på AAU og i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

En by, hvor der sker noget.

Hvis vi ser bort fra den mærkelige tid, vi er i lige nu, så er der altid et fuldt program i Aalborg med koncerter, spændende teaterforestillinger, events og store begivenheder.

Samtidig tænker jeg universitetsby, for Aalborg Universitet er virkelig noget, Aalborg kan være stolt af. På det mere personlige plan får det mig selvfølgelig til at tænke på min dejlige familie og mine venner, som jeg nyder at dele alle de her oplevelser med. Aalborg er en hyggelig by med alt, hvad man har brug for set med mine øjne.

Katrine Schousboe
Natascha Frost Kjelds er både født og opvokset her i byen. Foto: Claus Søndberg

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Hvis vi ser på, hvor vi er lige nu – under Jernbanebroen, så var det her, jeg mødte min mand på vores første date for 6,5 år siden.

Vi skulle mødes her, gå en tur og spise en is, og det endte så med, at det skulle være os to. Så det her sted vil selvfølgelig altid betyde noget særligt for mig. Jeg vil også nævne Aalborg Kongres & Kultur Center som et særligt sted for mig i byen.

Jeg har altid elsket at besøge huset til kulturelle arrangementer, og da jeg fik muligheden for at komme i praktik og senere i løntilskud, blev jeg endnu mere vild med stedet og ikke mindst menneskerne bag. Jeg har stadig god kontakt til huset, og det sætter jeg stor pris på.

Et sted, jeg har brugt rigtig mange timer, og som derfor har en stor betydning for mig, er House of Dance på Vesterbro, hvor jeg dansede på konkurrencehold i godt fem år. Alle de træningsweekender og forberedelser til konkurrencer og shows - det var stort set alt i mit liv dengang, og jeg har fået veninder for livet med derfra. Og nu har jeg fornøjelsen af at samarbejde med danseskolen til forskellige events i Shoppen, som jeg også vil nævne som et særligt sted for mig.

Jeg kom ind som næsten nyuddannet i stillingen som centerchef i Shoppen, og det har været noget af en rejse frem til nu. Der er næsten ikke den ting, jeg ikke har lavet i Shoppen, og jeg har udfordret mig selv fra dag et. Det har udviklet mig helt vildt som person, og jeg brænder virkelig for at skabe nogle tiltag, som kunderne finder interessante. Så med al den tid og energi, jeg bruger her, så er det selvfølgelig også et særligt sted for mig.

Hvordan oplever du Aalborg som shoppingby?

Igennem hele min studietid boede jeg lige midt i centrum og nød at gå gennem Bispensgade hver dag på vej til og fra universitet.

Jeg har brugt midtbyen rigtig meget både til shopping og caféture. Efter at jeg er flyttet lidt udenfor midtbyen og arbejder i City Syd, er det primært her, jeg foretager mine indkøb, men derfor nyder jeg stadig at komme i midtbyen, for der er bare en særlig stemning. Men jeg synes, at de to områder – midtbyen og City Syd – supplerer hinanden rigtig godt og tilbyder noget forskelligt.

Katrine Schousboe
Natascha Frost Kjelds beskæftiger sig med detailhandlen til daglig - skulle hun selv åbne en butik, skulle det være med noget, der tiltaler hendes kreative side. Foto: Claus Søndberg

Vi har mange steder at handle her i byen - hvad tænker du, Shoppens rolle er i det billede?

Shoppen er et sted, hvor det er rart at være med god plads, og der er oplevelser for hele familien.

Shoppen er ikke det største shoppingcenter, men der er alligevel noget for alle – mode til både børn og voksne, boliginspiration, legetøj, sport, elektronik, festlige lejligheder og ikke mindst et fint udvalg af restauranter og caféer, biograf og frisør.

Hele tanken bag det, vi gør i Shoppen, er, at vi vil skabe nogle unikke oplevelser og events, som man ikke finder i andre centre. På den måde forsøger vi at skille os ud. Vi har f.eks. vores store Babytrends-event her i september, hvor vi har godt 25 stande med inspiration til mødre og fædre på barsel.

Vi forsøger at skabe så meget samarbejde som muligt med forskellige lokale aktører for at involvere lokalmiljøet og sætte fokus på bl.a. de mange spændende iværksættere, vi har her i byen.

Hvis du nu fik mulighed for at åbne din helt egen butik – hvad skulle du så sælge?

Uden tvivl skulle det være en kreativ butik.

Jeg elsker at være kreativ - bage og dekorere fine kager til festlige lejligheder, hækle, strikke, sy, tegne, og ja jeg kan blive ved. Nogle af mine helt store kreative projekter lavede jeg i forbindelse med vores bryllup, hvor jeg hæklede små Kay Bojesen aber med kjole og jakkesæt til 65 bordkort, og hvor jeg også selv lavede bryllupskagen i fem lag.

Senest har jeg strikket dåbskjolen til vores datters barnedåb. Så hvis jeg skulle åbne min egen butik, skulle det helt klart være med salg af forskelligt håndarbejde, mulighed for workshops og lignende.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Først og fremmest er der min familie og veninder, som betyder alt for mig.

Jeg er et meget stort familiemenneske, og jeg elsker min nye tilværelse som mor. Mine veninder betyder også noget helt særligt for mig, og jeg nyder at få oplevelser sammen med dem på Aalborgs hyggelige caféer og kultursteder. Dernæst er der de mange personer, jeg gennem tiden er stødt på i mit arbejdsliv. Her vil jeg starte med at fremhæve Susanne Kabel. Hende havde jeg som chef, da jeg var i praktik og senere i løntilskud hos Aalborg Kongres & Kultur Center, og hun lærte mig så meget både fagligt og på det personlige plan. Så hun vil altid betyde noget særligt for mig, og jeg har heldigvis stadig god kontakt med hende.

I mit job som centerchef i Shoppen har jeg skabt mig et meget stort netværk, fordi jeg altid har fokuseret meget på at inddrage lokale samarbejdspartnere til events i Shoppen.

Jeg sætter stor pris på at have den her kontakt til så mange lokale virksomheder, kultursteder, iværksættere osv., og i forhold til sidstnævnte vil jeg fremhæve mit samarbejde med fotograf Jonathan Søe, som startede ved eventen ”Iværksætterdage” i 2017. Siden da har vi lavet så mange spændende projekter sammen, og seneste skud på stammen er vores nye YouTube serie ”Spiloppen” med vores maskot, der laver sjov og ballade i Shoppen.

Derudover er jeg glad for den gode kontakt, jeg har med medarbejderne i butikkerne, og det, at vi ikke er så stort et center, gør, at vi kan finde på nogle idéer sammen på kryds og tværs af hinanden.

Katrine Schousboe
Centerchefen er særligt glad for den kontakt, hun har fået til mange virksomheder, kultursteder og iværksættere i Aalborg. Foto: Claus Søndberg
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...