Ginne Marker er prisvindene musiker fra Aalborg - mød hende her

AALBORG: 24-årige Ginne Marker læser til daglig en bachelor i rytmisk musik på Det Jyske Musikkonservatorium, men lever af at spille sin egen musik. Hun er netop debuteret med albummet For Seasons to Come og har blandt andet spillet på SPOT Festival, vundet Skråens Bandbattle og flere andre musikkonkurrencer. Ginne Marker er rigtig godt på vej - lær det aalborgensiske stjernefrø lidt bedre at kende her.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Første tanke: En by i udvikling. Her tænker jeg specielt på de kulturelle tiltag.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Jeg har brugt utallige timer i Nordkraft og Musikkens Hus, hvor jeg har beskæftiget mig med noget af det, jeg holder allermest af – musik. Jeg synes derudover rigtig godt om ideen med de mange vægmalerier rundt omkring i byen og Karolinelunds finurlige fællesskab.

Hvordan startede din interesse for musik?

Jeg spillede i børnesymfoniorkester et par år, før jeg skiftede til guitar. Jeg har altid været glad for at skabe og finde på ting, så da jeg kunne kombinere det med at spille musik, opstod lysten til sangskrivning, hvilket jeg har dyrket de sidste mange år.

Pauline Vink
Ginne Marker har netop udgivet sit debutalbum. Foto: Bo Lehm

Hvordan har du oplevet musikmiljøet i Aalborg - er det godt sted at starte en karriere som musiker?

Aalborg er en mindre by, hvor man kan gøre sig bemærket, men den er stadigvæk stor nok til, at der er muligheder for både 'jams', uddannelse og sparring med andre musikere. På den måde har man nogle rammer, hvor man kan øve sig, prøve nogle ting af og vokse som musiker, så man får de bedste redskaber til at finde ud af, hvad og hvordan man vil musikken.

Du har vundet flere priser for dit talent - hvad betyder det for dig og dine muligheder i musikbranchen?

Det er jo rigtig dejligt at få et skulderklap og noget anerkendelse for det, man beskæftiger sig passioneret med. Det giver på nogle måder et lille forspring, hvis man kigger på papiret – og det kan måske få flere til at lytte til musikken eller tro på, at jeg kan finde ud af, hvad jeg gør, før at de har hørt mig spille.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit liv?

Udover familie og venner vil jeg nævne sådan nogle som Finn og Mette Møller fra Klaverstemmeren, der har været rigtig gode til at bakke mit projekt op og altid står klar til at give en ekstra hånd med hvad som helst, hvis der er brug for det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...