Vi har mødt Camilla Lindum, leder af byens nye ungdomshus Blok X, til en snak om hendes forhold til Aalborg

AALBORG: 41-årige Camilla Lindum har boet flere forskellige steder i byen, men bor nu på 13. år på den anden side af fjorden i Nørresundby. Hun er uddannet cand.mag. i dansk og kunsthistorie og startede sin karriere i UngAalborg som timeansat klubmedarbejder, men blev sidenhen projekt- og udviklingsmedarbejder. Nu er hun leder af Blok X, hvor hun sørger for at byens unge har et sted, hvor de kan udvikle sig både socialt, fagligt og kunstnerisk. Mød hende her.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Aalborg er en fantastisk by, der har været igennem en spændende udvikling de sidste ti år. Den er en storby på den hyggelige måde. Jeg oplever Aalborg som en farverig, levende og innovativ by, hvor der løbende popper interessante steder op, og så formår byen at favne flere forskellige generationer.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Fjorden betyder noget særligt for mig, den er dragende på sin helt egen måde, og der er mange gode spots langs fjorden, ikke kun havnefronten. Og så er jeg blevet virkelig glad for Karolinelund. Det er et skønt fristed midt i byen, hvor mangfoldigheden trives, og man kan komme, som man er. Her mødes alle mulige slags mennesker, og der er plads til alle. Det er virkelig fedt.

Pauline Vink
Camilla Lindum fortæller, at hun er blevet glad for Karolinelund og ser det som et fristed i byen. Foto: Claus Søndberg

Hvordan har byens borgere, unge som gamle, taget imod Blok X?

Det var med stor ydmyghed, at vi overtog bygningen efter Platform4, for de havde gang i mange gode tiltag for det kulturelle vækstlag i byen. Derfor er jeg også overvældet og stolt over, hvor godt der er blevet taget imod Blok X. Vi får rigtig mange henvendelser, og der er meget positiv interesse, så derfor er vi nu godt i gang med at skabe stedet sammen med forskellige grupper af unge.

Hvorfor ser dit arbejdsliv ud, som det gør i dag - hvad har sporet dig ind på den vej, som du har valgt?

Jeg altid været drevet af at skabe og udvikle noget sammen med andre, arbejde kreativt og kaste mig ud i noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg ville faktisk have lavet noget helt andet, end jeg gør i dag, men nogle gange tager ens liv en uventet drejning, der bare giver mening. Det skete arbejdsmæssigt for mig, da jeg som 25-årig fik et deltidsjob i UngAalborg, hvor jeg kunne få mine kompetencer og interesser til at gå op i en højere enhed samt arbejde med noget, der gav mening for mig.

Pauline Vink
Camilla Lindum troede, at hun skulle arbejde med noget helt andet, end hun gør i dag, men hendes arbejde som klubmedarbejder ændrede hendes syn på hendes karriere. Foto: Claus Søndberg

Hvad synes du, at byen gør rigtigt for at støtte de unges udfoldelsesmuligheder - både socialt og kreativt?

Det er vigtigt, at der i en by på Aalborgs størrelse er kreative udfoldelsesmuligheder for unge, og at de bliver anerkendt. Der er mange aktører, der gør noget godt for de unge, og der er mange værdifulde, sociale og kreative muligheder for de unge i Aalborg. Jeg synes, at der i Aalborg bliver lyttet rigtig meget til de unge, for eksempel til vores Ungebyråd og i forbindelse med processen om den nye kulturpolitik. Desuden er jeg virkelig glad for, at vi i UngAalborg har fået mulighed for at skabe et sted, hvor vi kan støtte op om unge, der gerne vil skabe noget og dygtiggøre sig inden for blandt andet kunst, teater og andre æstetiske udtryksformer. Vi oplever flere unge, der gerne vil udfolde sig kreativt. Vi ser, at de udvikler sig både personligt og socialt, og de får skabt nogle helt særlige fællesskaber. Den platform, som vi kan tilbyde, bliver nogle gange et springbræt for dem videre i deres kunstneriske liv.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit liv?

I mit privatliv betyder min mand og mine børn selvfølgelig noget helt særligt for mig. I mit arbejdsliv er jeg omgivet af dedikerede og inspirerende mennesker med forskellige kompetencer, og jeg oplever en helt særlig, spændende og kreativ arbejdsplads, som jeg ikke har stødt på andre steder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...