Sådan lyder det fra Lucas Andersen, der efter flere år i udlandet er vendt hjem.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad siger du så?

- Det er mit hjem. Min familie kommer fra Mølholm, så vi er altid kommet meget rundt i hele byen. Og så har jeg spillet i Aalborg Freja og i AaB selvfølgelig. Aalborg er bare en dejlig og hyggelig by, som har udviklet sig sindssygt meget. Ikke mindst i de seks år, hvor jeg har været væk herfra.

Ja nu har du jo boet og spillet fodbold i udlandet i en længere periode, hvordan er det at komme tilbage?

- Det er fedt. Jeg tog afsted, da jeg lige var blevet 18, så jeg fik jo aldrig rigtig lov til at være ung i Aalborg. Jeg havde heller aldrig prøvet at bo alene i byen, men nu fik min kæreste, min lille søn og jeg så muligheden for at prøve det. Vi bor helt inde i centrum, og det er super fedt. På 30 sekunder står du midt i det hele, og samtidig er det også en rolig by. Det er en rigtig god blanding. Hele min familie og mine venner bor her også endnu, og det gør Aalborg til mit hjem. Så det er fedt at bo her, i stedet for man kun lige er hjemme på ferie og skal afsted igen.

Camilla Gammelgaard
Lucas Andersen bruger byen aktivt i sin fritid og fremhæver flere steder, han elsker at komme. For eksempel Good Life Society i Nørregade, hvor den står på brownie og kaffe. Foto: Nicolas Cho Meier

Hvordan er Aalborg som fodboldby?

- Der er gode muligheder her. Det er en fodboldglad by, og folk er dejlig rolige her, og der er gode rammer i forhold til nogle af de steder, jeg har været i udlandet. Man kan rent faktisk få lov at være sig selv, og man bliver pakket lidt mere ind i forhold til, hvad man ellers ville blive.

Og så har jeg har fået en fed støtte, efter jeg er kommet hjem. Jeg havde ikke spillet i andre klubber, fra jeg var 9-18 år. Så jeg er kommet hjem, og jeg repræsenterer den klub, som repræsenterer den by, hvor jeg har været størstedelen af mit liv. Det betyder meget for mig.

Er der nogen personer i byen, der betyder noget helt særligt for dig i dit privat- og arbejdsliv?

- Først og fremmest er der selvfølgelig min kæreste, som rev alle sine rødder op og rejste med mig til udlandet. Det, synes jeg, er meget beundringsværdigt, og jeg står i evig gæld til hende. Hun har brugt så mange år og har været der for mig, når jeg har haft brug for det. Og så er der min lille søn Carl på halvandet år. Kærligheden til ens barn er jo noget helt specielt.

Jeg er også et familiemenneske, og min familie betyder rigtig meget for mig. Jeg nyder at være hjemme, så man bare kan tage forbi hinanden et par timer, i stedet for det skal være en uge af gangen.

Jeg er generelt meget social og er typen, der kunne lave noget hver eneste dag. Så det betyder også meget for mig at have mine venner omkring mig, så vi kan bruge noget tid sammen.

Fodboldmæssigt kan jeg takke min lillebror. Han har i hvert fald stået på mål rigtig mange gange. Han ofrede sig for, at jeg kunne få lov at hugge på kassen. Og så er der min mor og far, der har været utrolig store støtter og altid har bakket mig op. Jeg tror nærmest ikke min mor har misset en eneste kamp i min karriere. Det gælder helt tilbage fra jeg var tre år og til i dag. Hun har været i Holland, Tyskland, Frankrig, Serbien og alle de steder, hvor jeg har været og spille. Min far har selvfølgelig også været meget med og min søster, men min mor har været helt ekstrem. Mit bagland har været fantastisk.

Ellers er der min ungdomstræner, der fik mig til AaB i sin tid, Lars Knudsen. Det er ham, der har skolet mig og hjulpet mig til at blive til det, jeg er nu.

Camilla Gammelgaard
Han elsker også at gå ture eller besøge biblioteket med sin kæreste og sin søn Carl på halvandet år. Foto: Nicolas Cho Meier

Er der nogen steder i byen, som betyder noget særligt for dig?

- Jeg har altid været utrolig meget på Café Vesterå. Min søster var kæreste med ham, der åbnede det dengang, og siden har det bare været stedet, hvis man skulle holde noget eller mødes med vennerne.

Nu går min kæreste og jeg så mere rundt i byen med klapvognen og finder legepladser og får en kop kaffe og sådan noget. Vi har jo en med nu, som ikke gider sidde stille i flere timer, så vi bevæger os mere rundt.

Vi tager for eksempel på biblioteket. Det er virkelig godt. Der er en masse aktiviteter for børn, der er bøger og en masse legetøj. De kan bygge ting, køre på små scootere, og der er små huler, de kan gemme sig i. Der er lukket af, så de ikke kan løbe væk. De kan få lov at aktivere sig selv, og det er rigtig fedt.

Vi går også ture i Østre anlæg, hvor der er en god legeplads og søen, hvor vi kigger på ænder. Men jeg ville ønske, at der var endnu flere grønne områder med gode legepladser i byen.

Hvordan bruger du byen i din fritid?

- Jeg elsker mad, og jeg kan også godt lide selv at lave den. Og der har Aalborg mange dejlige butikker, hvor man kan handle lækkert ind. For eksempel Føtex og Salling Super, hvor der er gode råvarer.

Gastronomisk er der virkelig sket meget i Aalborg, og jeg synes, folk skal få udnyttet de steder, der er kommet og gå noget mere ud. Vi spiser meget ude og bestiller meget mad. Vi har blandt andet været på Studie 4 og på Nam, og det var rigtig godt. Man kan også få en gourmetoplevelse for rimelige penge her.

Aalborgenserne er blevet meget mere kvalitetsbevidste, og jeg har hørt fra mange, som er flyttet hertil, at de synes, der er mega fede steder her.

Jeg er også begyndt at interessere mig lidt for kunst, så jeg har været en del på Galleri Wolfsen, og så har jeg også planlagt, jeg snart skal en tur på Kunsten. Jeg har ikke været der siden 5. klasse eller sådan noget, men nu interesserer jeg mig rent faktisk for det, så jeg vil gerne afsted igen.

Camilla Gammelgaard
Lucas Andersen har det godt med at være vendt hjem, men han vil ikke udelukke, at han rejser til udlandet igen i fremtiden. Foto: Nicolas Cho Meier
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...