Karen Brødsgaard er tidligere landsholdsspiller i håndbold og nu cheftræner i EH Aalborg, der er oprykker i kvindernes bedste håndboldliga.

AALBORG: Som aktiv spillede 40-årige Karen Brødsgaard i en række topklubber, og hun indstillede karrieren i 2010 i Aalborg DH. Bortset fra et ophold i Sverige har hun boet i Aalborg siden 2007. Sideløbende med jobbet i EH Aalborg underviser Karen Brødsgaard på Aalborg Sportshøjskole.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

En by fuld af puls, udvikling og glæde.

Med det mener jeg en aktiv by, hvor der er alle muligheder for at bevæge sig i alle rum - for eksempel i håndboldhaller - men også i skovene, på fjorden og i byens centrum. Der er rig mulighed for at finde nogle at "lege" med eller måske tage en pause og drikke god kaffe med på byens hyggelige caféer.

Jeg tænker på Aalborg som byen, der i mine 10 år her har været i konstant udvikling, og jeg er pavestolt over at vise den frem, da jeg mildt sagt synes, at Aalborg er en fed by.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Det er ingen hemmelighed, at Gigantium har givet mig mange fantastiske minder med på vejen qua min håndboldkarriere.

Herefter er det Aalborg Sportshøjskole, som har gjort, at jeg er blevet i byen efter min karriere - og har udviklet mig som meget mere end "bare" håndboldspiller.

Højskolefællesskabet og mine fantastiske kollegaer er også årsagen til, at jeg nu er vendt tilbage til sportshøjskolen efter to års orlov, hvor jeg var træner i Alingsås i Sverige.

Derudover er jeg nu også begyndt at bruge rigtig mange spændende timer i Nørresundby Idrætscenter (hvor EH Håndbold træner og spiller kampe, red) med nogle arbejdsomme piger, ledere og klub, som giver mig nye udfordringer og gode minder.

Dertil skal siges, at når jeg ikke arbejder, så nyder jeg storbyens små hyggelige caféer, musikmuligheder, biografen og de "skæve" muligheder som kan berige min horisont med mine veninder og venner.

Du bor i Vestbyen - hvorfor er det lige den bydel, der er blevet din?

Her ligger mit andet hjem - Aalborg Sportshøjskole - og så er det tæt på alt; skov, vand og haller til at bevæge sig i.

Og tilsat smagen af storby er det med til at give mig livskvalitet.

Hvad har Aalborg betydet for din håndboldkarriere - både som spiller og træner?

Aalborg DH havde allerede en storhedstid, da jeg kom her som spiller.

Min rolle dengang blev hurtigt som spiller at dele ud af min erfaring til de yngre spillere. Så jeg var vel så småt på vej til at blive træner, uden at jeg selv vidste det endnu.

Igen her satte Aalborg Sportshøjskole sit præg. Da jeg begyndte, var det som vikar for Kim Jensen (daværende assistenttræner for kvindelandsholdet, red.) som skulle til mesterskab med landsholdet på et tidspunkt, hvor jeg selv havde besluttet mig for at stoppe som aktiv for landsholdet. Så jeg var så sød at hjælpe Kim Jensen - og fik selv et job, jeg er rigtig glad for.

Så Aalborg og Allan Heine, der tilbød mig jobbet som assistenttræner, da han blev cheftræner i Aalborg DH, har haft stor betydning for min første trænerkarriere. Noget som gjorde, at jeg fik smag for mere.

Hvordan oplever du Aalborg som håndboldby for både elitehold og amatører?

Aalborg er en livlig håndboldby.

Jeg husker specielt, da jeg var spiller, hvordan tilskuerne bakkede os maks op til hver eneste kamp.

Det samme ser jeg til herrekampene nu, og jeg venter bare på, at Aalborg by finder ud af, at damerne er kommet tilbage i ligaen, og vi behøver jer igen som den ekstra ottende mand på banen.

Når jeg er ude og besøge foreningerne, ser jeg en masse dygtige, frivillige trænere og ledere, som gør en stor indsats for at holde gang i foreningslivet, og det værdsætter jeg virkelig.

Det er jo ingen hemmelighed at uden bredde, så bliver der ingen elite. Og uden frivillige, så er der ikke nogen klubber - vi kan ikke undvære dem og jer.

I dine job er du i kontakt med mange unge - hvordan oplever du, at Aalborg hjælper dem på vej?

Ja, jeg er i kontakt med mange, dejlige unge mennesker, som holder af at udvikle sig på mange forskellige områder i bevægelsesverdenen og i uddannelsessystemerne. Jeg ser igen her, at jeg bor i BYEN med store udviklingsmuligheder.

Jeg ser også mange unge mennesker, der vælger Aalborg til på grund af uddannelser, og at det er en fed by med mulighed for at være den, man er.

Hvilke personer betyder noget særligt for dig i dit privat- og arbejdsliv?

Det er et svært spørgsmål, da jeg synes, der er flere betydningsfulde personer i mit liv.

Men det er ingen hemmelighed, at min håndboldkarriere har givet mig veninder for livet, og i Aalborg-området løber Rikke Nielsen, Louise Mortensen og Kristina Bille rundt. De er piger, jeg stadigvæk holder meget af at være sammen med.

Så har jeg også en arbejdsplads, hvor vi har det sjovt og godt sammen. En tidligere kollega, Gitte Møller, nyder jeg mange gode stunder med.

Og jeg kan ikke komme udenom Kim Jensen, som jeg har kendt, siden jeg var 17 år gammel. Han har stor betydning i både mit privatliv og mit arbejdsliv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...