Tobias Frost Andersen er både studerende og har job, men i sin fritid kører han på skateboard og underviser også andre i det

AALBORG: Sommeren kalder på udendørsaktiviteter, og hvis man gerne vil ud at lufte sit skateboard, så er Aalborg et rigtig godt sted at gøre det, hvis man spørger Tobias Frost Andersen. Han har selv skatet i mere end 10 år, og nu er han også begyndt at lære fra sig. Du kan blandt andet møde ham til DGI's Street Attack 30. august.

Tobias Frost Andersen er født og opvokset i Aalborg. I dag studerer han medieteknologi på Aalborg Universitet og har et deltidsjob på Restaurant Bones. Selvom det er en travl hverdag, så er der alligevel plads til hans hobby, som har fyldt meget lige siden skolen - at stå på skateboard.

- Der var en fra min folkeskoleklasse, som en dag kom i skole med et skateboard og kørte rundt nede i skolegården. Efter et par uger var vi pludselig fire-fem stykker fra min klasse, som brugte alle vores frikvarterer på det, fortæller han.

Efter lidt tid begyndte han også at komme i Vejgaard Skatehal, hvor han hurtigt blev en del af fællesskabet,

- Det er nærmest som en slags familie. Det kan måske virke skræmmende, lige når man træder ind af døren, men man bliver hurtigt en del af det, og flere af dem, jeg skatede med dengang, snakker jeg stadig med i dag, fortæller Tobias Frost Andersen.

Camilla Gammelgaard
Tobias frost Andersen underviser normalt i Vejgaard Skatehal, men han kommer også til Street Attack på havnefronten som instruktør. Foto: Teis Markfoged

Vil gerne skate endnu mere

Nogen vokser fra deres sport eller hobby med tiden, men Tobias Frost Andersen har langt fra lagt skateboardet på hylden. Tværtimod så er han stadig en del af Vejgaard Skatehal, hvor han er instruktør, og stod det til ham selv, så ville han bruge meget mere tid på brættet.

- Hvis jeg kunne, ville jeg gerne skate på fuldtid, men jeg har valgt at prioritere studiet over skateboard. Det er måske den mest sikre fremtid, og så tager jeg den derfra, siger han smilende.

Tobias Frost Andersen bruger også resten af byen, når han står på skateboard. For Aalborg er i følge ham blevet et rigtig godt legerum for skatere.

- Der er mange muligheder for at skate i Aalborg. Der er også steder, som ikke er lavet til det, men som man godt kan bruge. Mange gange tager bare ud og leder efter steder med trapper, gelændere eller andet, som er sjove at skate på, fortæller han.

Han er klar med nogle bud på, hvor man kan tage hen, hvis man have luftet boardet.

- Jeg kører meget på banen i Karolinelund. Der er næsten altid nogen derinde for at skate. Ellers er der også Sauers Plads bagved Politigården eller Skelagergården ved City Syd. Det er nok de mest kørte steder, siger han.

Camilla Gammelgaard
Havnefronten er blandt de steder, hvor det er godt at skate. Foto: Teis Markfoged

Vild med Street Attack

Normalt underviser Tobias Frost Andersen som nævnt i Vejgaard Skatehal, men 30. august rykker han med ned på havnefronten, når DGI's store endagsfestival Street Attack indtager byen. For han vil gerne være med til at tiltrække endnu flere til gadesporten.

- Jeg blev kontaktet af projektlederen for Street Attack igennem mit arbejde i Vejgaard Skatehal, og de spurgte, om jeg ville stå for en workshop, og det vil jeg rigtig gerne. Jeg synes, Street Attack er et mega fedt event, og jeg er glad for at være en del af det, siger han.

Ideen med Street Attack er at sætte fokus på gadeidræt over hele landet, og alle kan komme forbi og prøve forskellige gadeidrætsformer. Fredag 30. august går det løs på Havnefronten i Aalborg, hvor der være workshops og garvede skatere, kunstnere m. fl., der giver smagsprøver på, hvad de kan.

Camilla Gammelgaard
Du kan lære en masse tricks af skateinstruktøren til Street Attack. Foto: Teis Markfoged

Tobias Frost Andersen er altså én af dem, og han er helt klar på at sælge sin sport så godt som muligt.

- Skateboard er fedt at lære. Der er mega meget fællesskab omkring det, og man kan altid snakke med andre skatere, siger han.

- Jeg var for eksempel i Australien for nogle år siden, og selvom det er en anden kultur, og vi snakker hver vores sprog, så begynder man at snakke med folk, så snart man hopper på boardet i en park dernede, fortsætter han.

Han dyrker ikke selv andre former for gadeidræt, man er vild med, at det findes omkring ham.

- Jeg synes, det er fedt, at de andre gadeidrætter er der. Det skaber noget liv at se på parkour, løbehjul og andre ting, og det er fedt, at Street Attack forener det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...