Beate Sørensen har glutenallergi, derfor har hun en lidt anderledes tilgang til det bagværk, hun laver i Den Store Bagedyst. Foto: Henrik Louis
Mennesker

- Aalborg er for mig verdens navle

Beate Sørensen er deltager i Den Store Bagedyst 2019. Mød hende her

19. oktober 2019 kl. 16:15

AALBORG: Med et sprudlende humør, en forkærlighed for skrappe farver og en ærke-aalborgensisk attitude har 26-årige Beate Sørensen i den grad gjort sig bemærket i dette års udgave af Den Store Bagedyst på DR. Hun er født og opvokset i den østlige del af Aalborg og bor nu i hjertet af byen.

Til daglig kan man støde ind i Beate Sørensen i Deres Urban Klip, hvor hun har arbejdet som frisør, siden salonen åbnede i 2015. I hendes fritid spiller Beate Sørensen roller derby, og hun er faktisk så god til det, at hun er på det danske landshold inden for sporten.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad siger du så?

Mit liv, min by, AaB, karneval. Aalborg er for mig verdens navle. Det er her jeg har tilbragt hele mit liv - bevares jeg har være ude og rejse og sådan, men Aalborg er bare BYEN for mig. Det er det sted, der har været med til at forme og skabe mig til det, jeg er i dag.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Det er svært at pege ét sted ud, men nogle af de største minder jeg har, som altid kan få et smil frem, er fra stadion, da AaB vandt The Double, og de utallige karnevals parader gennem vestbyen og op ad Vesterbro jeg har deltaget i. Vejgaard er også noget særligt, det var der mine bedsteforældre boede, da jeg var barn, så det er forbundet med en masse gode minder.

Når Beate Sørensen har fri, spiller hun roller derby, der er en rulleskøjtesport. Foto: Henrik Louis

Du er røget igennem nåleøjet som deltager i dette års udgave af Bagedysten på DR. Hvor stammer din interesse for kager fra, og hvad fik dig til at melde dig til Bagedysten 2019?

I år var jeg en af de heldige! Jeg meldte mig faktisk også til sæsonen 2018, men måtte desværre melde fra, da jeg stod og skulle til VM med roller derby landsholdet. Så da de kontaktede mig i år, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg måtte gribe chancen igen! Jeg har altid interesseret mig for at bage og stå i et køkken, og det er min mormor, der har lært mig at bage, fra jeg var helt lille af. Så er interessen bare vokset og vokset, som jeg er blevet ældre, og nu hvor man kan få inspiration fra hele verden af gennem Google og YouTube, er det kun blevet større og mere nørdet.

Hvordan er det lige pludselig at være på skærmen i et så populært program? Har du kunne mærke det, når du er gået igennem byens gader?

Det er så vildt at se sig selv på skærmen, jeg har stadig ikke helt forstået, at alle andre også kan se det. Det føles stadig nogle gange som et højskole ophold, vi så bare har lavet noget hjemmevideo på. Det er dog ikke så mange, der endnu har genkendt mig på gaden, men der er heller ikke blevet vist så mange afsnit endnu.

Beate Sørensen er uddannet frisør og står for den daglige drift af salonen Deres Urban Klip. Foto: Henrik Louis

Hvor kan du godt lide at spise kage i Aalborg?

Jeg spiser kage, der hvor de har glutenfrie kager, det er desværre ikke så mange steder, de har det. Så tit bliver det også til en is ved Guf og Kugler, hvis jeg skal hygge med noget sødt med nogle veninder.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt i dit privat- og arbejdsliv?

Min familie, venner og holdkammerater betyder alt for mig. De støtter mig i alt, hvad jeg laver og har masser af forståelse for, at min tid er presset af og til.

Annonceret indhold

Nyeste