AaBs nye cheftræner, Jacob Friis, har holdt sig tæt til byen

AALBORG: Jacob Friis har været en del af AaB siden, han var barn. Nu kan han kalde sig cheftræner for holdet, der altid har haft en særlig plads i hans hjerte. Indtil videre går kontrakten for resten af den indeværende sæson, men det lægger i kortene, at han er den langsigtede løsning i klubben.

Camilla Gammelgaard
Jacob Friis blev for nylig far til nummer tre. Foto: Claus Søndberg

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Som sportsinteresseret og inkarneret AaBer, tænker jeg helt naturligt AaB, Hornevej og Aalborg Stadion. Men hurtigt kommer jeg også til at tænke på et hav af andre steder og begivenheder. Det kunne være Jomfru Ane Gade eller Karneval. Det er nok mere en følelse, jeg får. En rar følelse, fordi jeg har så mange dejlige minder fra Aalborg. Det kan være god bytur, en biograftur i den nu ikke eksisterende BIO 5, eller blot en gåtur gennem Østre Anlæg på vej ind i ”Gågaden”. Sådan ville jeg kunne blive ved i lang tid, og jo mere jeg tænker efter, jo flere minder springer der frem.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Der er faktisk en del steder. Jeg gik på Aalborg Studenter Kursus, da det lå på hjørnet af Danmarksgade og Boulevarden. Der havde jeg et par gode år. Igen må jeg nævne Aalborg Stadion, fordi jeg er kommet der helt fra barns ben. Først som fan, så som talentudvikler og nu som træner.

Østre Anlæg betyder også noget, fordi jeg har boet tre forskellige steder i Øgade-kvarteret. Så jeg er kommet en del dernede, om der så har været tale om en gåtur, løbetur eller at nyde en øl på et tæppe en dejlig sommerdag. Som en rigtig Aalborg-dreng, så har jeg da haft en masse dejlige oplevelser med mine venner i Jomfru Ane Gade. Jeg kommer yderst sjældent/aldrig derinde mere, men jeg har også haft min tid derinde. Det må være andres tur til at tage slæbet nu.

Og så må jeg ikke mindst nævne Aalborg Øst som et sted, der betyder noget for mig. Jeg voksede op i området omkring Skallerup/Allerupvej og gik på Mellervangsskolen. En fantastisk tid og et godt sted at vokse op.

Camilla Gammelgaard
Der bliver brugt meget tid i Vodskov, hvor familien bor, men de tager også på hyggeture i Aalborg. Foto: Claus Søndberg

Hvordan bruger du byen i din fritid?

Jeg har tre dejlige børn på 0, 2, og 5 år og en lækker hustru og et tidkrævende job. Derfor kommer jeg for tiden ikke så meget ind til byen. Jeg bor i Vodskov, så der går heldigvis ikke mere end 12 minutter, så har vi parkeret inde i midtbyen (Hvis man ellers kan finde en parkeringsplads).

Når jeg har en fridag, tager jeg nogle gange mine to piger med på hyggetur. Så får vi ordnet det, vi skal og slutter næsten altid af med en sandwich på Bogø og en smoothie på Joe and the Juice. Det, synes tøserne, er vældigt hyggeligt. Vi tager også en del i Zoologisk Have, det er et rart sted at komme.

Tidligere, inden vi fik børn, gik turen mest til biografen eller til musik på Skråen. En god koncert i Skovdalen er også på den lange liste af fornøjeligheder.

Hvordan er Aalborg som sportsby?

Det er jo netop en sportsby, som er med helt fremme på øverste hylde i mange sportsgrene. Min fornemmelse er, at der er mange som interesserer sig og bakker op om diverse sportsgrene. Jeg har heller ikke noget belæg for at udtale mig om det, men jeg tænker, det er en by med et rigt foreningsliv, og der er vel et hav af idrætsgrene, man kan begynde at ”gå til”, hvis man vil.

Camilla Gammelgaard
Jacob Friis er ydmyg overfor jobbet som cheftræner i AaB, og han vil arbejde hårdt for, at holdet klarer sig godt. Foto: Claus Søndberg

Hvad har byen betydet for din karriere?

Først og fremmest har den vel været så rar at bo i og være en del af, at man stadig holder sig i nærheden. Jeg er da ikke blevet hængende i udlandet eller flyttet til en anden by, det havde jeg måske gjort, hvis ikke det havde været et rart sted at bosætte sig eller vende tilbage til. Derefter har jeg været så heldig, at netop det, jeg brænder for, også er en stor del af byen, nemlig AaB.

Hvordan er det at være blevet cheftræner i AaB?

Uden at lyde benovet, kan jeg vist godt sige, at ”det er stort”. Jeg er bevidst om, at det er et kæmpeansvar, men også et sindssygt spændende ansvar, jeg hellere end gerne vil tage på mig. Jeg er ekstrem ydmyg over, at jeg nu er cheftræner for AaB, og jeg kommer til at arbejde en vis legemsdel ud af bukserne for, at det skal lykkes at vinde så mange kampe som muligt og i lige så høj grad få AaB spillerne til at præstere og underholde folk, så de kommer på stadion.

Er der nogle personer, som betyder noget særligt for dig i byen?

Min familie. Min mors familie er/var fra Nørresundby og min fars fra Vejgaard. Derudover mine venner og mange gode kollegaer, jeg har eller har haft. Ingen nævnt, ingen glemt.

Camilla Gammelgaard
Pigerne elsker at være med deres far på sandwichbar og i Aalborg Zoo, når der skal hygges. Foto: Claus Søndberg
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...