Brugerne strømmer til hus for gadeidræt og streetkultur

AALBORG: Brugerne er vilde med GAME Streetmekka; Det går kun en vej, og det er fremad, nu hvor huset for gadeidræt snart kan fejre sin et års fødselsdag.

Daglig leder Anja Lyngsø havde håbet på 1000 medlemmer det første år - tallet har rundet 3700, og der har været flere end 32.000 besøg.

- Jeg er blæst helt bagover af den store interesse, det er meget overvældende. Vi er meget glade for den modtagelse, vi har fået i Aalborg, siger hun.

- Og vores vigtigste opgave er at sikre, at brugerne kommer igen. Det gør vi ved hele tiden at finde nye tiltag som er efterspurgte og kan udfylde et behov.

Brugernes mening er vigtig

Derfor er dialog med brugerne altafgørende for Anja Lyngsø.

- Vi inddrager dem så meget som muligt for at finde ud af, hvad vi kan gøre bedre. Hvilke events vil de gerne have? - det er vigtigt for os at vide, siger hun.

- Derfor er vi også selv ude på asfalten, når vi er på arbejde. Vi sidder ikke gemt væk på et kontor.

Tina Larsen
Der er masser af aktiviteter og underholdning, når huset for gadeidræt fejrer sin fødselsdag 15. februar. Arkivfoto: Martel Andersen

I følge Anja Lyngsø skyldes succesen blandt andet, at der er et behov for at rykke gadeidræt ind på tør asfalt, så man kan dyrke eksempelvis gadefodbold, parkour og streetbasket året rundt.

- Vi blander idræt og kultur, og den kombination finder man ikke mange andre steder, siger Anja Lyngsø, der lægger vægt på, at alle skal føle sin velkommen i GAME Streetmekka Aalborg.

- Vi, der arbejder her, hjælper hinanden, og alle tager et ansvar for, at det skal være et dejligt hus at besøge.

Frivillige hænder bærer fødselsdagen

Sammenholdet bliver også understreget af, at den kommende fødselsdag bliver båret af frivillige hænder.

- Det er så dejligt, at alle vil bidrage, fordi de er glade for at være her.

Fødselsdagen bliver fejret i huset på Kridtsløjfen 15. februar med gratis entré klokken 15 til 21. Man kan se nogle af Aalborgs udøvere af gadeidræt vise, hvad de kan, ligesom man også selv kan prøve aktiviteterne. Der er også workshops og DJ.

Grundtanken i GAME Streetmekka er at sænke barren for bevægelse og fællesskaber, så flere kan være med - på tværs af alder, kultur og baggrund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...