Kasper Risgård - midtbanespiller for AaB - portrætteret på Aalborg Portland Park Arena. Foto: Nicolas Cho Meier
Mennesker

Aalborg er mit hjem

AaB-spiller Kasper Risgård er oprindeligt fra Aars, men han føler sig langt mere som en Aalborgdreng. Til daglig repræsenterer han de rød-hvide på fodboldbanen i en sæson, der er i fuld gang.

25. oktober 2017 kl. 08:05

AALBORG:

Når jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Hjem. Det siger jeg, fordi jeg har været væk i nogle år, og min familie og jeg kunne bare mærke, at vi skulle tilbage til Aalborg, når min fodboldkarriere er ved at være slut. Nu har jeg så været så heldig, at jeg kom hjem på kontrakt i AaB igen i 2013, men selvom jeg ikke havde fået den, så ville vi stadigvæk være flyttet tilbage til Aalborg. Jeg har selv en meget nordjysk stil. Jeg har ikke for store armbevægelser, og det er noget af det, jeg godt kan lide ved det nordjyske folk. Vi er meget nede på jorden. Så selvom vi måske i virkeligheden godt kunne blive lidt bedre til at vise det, når det går godt, så er jeg vild med den nordjyske mentalitet, hvor vi kan snakke med hinanden og er meget åbne. Så hjem er det første ord, der falder mig ind.

Kasper Risgård - midtbanespiller for AaB - portrætteret på Aalborg Portland Park Arena. Foto: Nicolas Cho Meier

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

- Aalborg Stadion, eller Aalborg Portland Park som det hedder, for det er her, jeg har haft mine største oplevelser som professionel fodboldspiller. Jeg har været med til at vinde to mesterskaber med klubben, og det har der været nogle kæmpe oplevelser forbundet med, for eksempel en masse europæiske kampe mod store hold som Manchester United, da de var på toppen. Der har selvfølgelig også været nogle nedture i min karriere, hvor jeg på et tidspunkt sad meget oppe på tribunen og var valgt fra. Det var selvfølgelig ikke sjovt. Faktisk var der nogle tidspunkter, hvor jeg overvejede, om det virkelig var fodbold, der skulle være min levevej. Det blev det heldigvis. For Aalborg Stadion er et sted, der har været med til at udvikle mig som menneske, og det er der, jeg har fået en stor del af min identitet fra. Når jeg trækker den rød-hvide-trøje over hovedet, så er jeg jo en klubmand, som vil gøre alt for klubben.

Kasper Risgård - midtbanespiller for AaB - portrætteret på Aalborg Portland Park Arena. Foto: Nicolas Cho Meier

Har du nogen særlige minder fra Aalborg Stadion?

Champions League har været stort. Det er det største, man som klubhold kan komme til, men skal jeg vælge specifikke kampe, der betyder noget særligt, så er der to, jeg vil fremhæve. Den ene er kampen mod Sampdoria, hvor vi kom i UEFA-cuppen, som det hed dengang. Det var en fuldstændig magisk aften på stadion. Det var en grå dag, der regnede, men stemningen var fantastisk. Jeg tror aldrig, jeg har oplevet noget lignende. Det var også starten på to helt vanvittige år som fodboldspiller i AaB, hvor vi startede med UEFA-cuppen, så vandt vi mesterskabet og så kom vi i Champions League.

Den anden kamp jeg vil nævne, er den imod Brøndby i 2008, hvor vi vandt mesterskabet, og jeg fik lov til at score til 2-0. Der var helt proppet på stadion, og det var der også inde på torvet i byen. Bagefter skulle vi så ud på den traditionelle bustur igennem byen. Det er en kæmpe oplevelse, for når vi vinder mesterskabet heroppe, så kan Aalborg virkelig noget specielt. Jeg tror ikke man kan finde en by, der er bedre til at fejre sådan noget end Aalborg. Det er noget, der vækker nogle vidunderlige minder, og jeg får stadig kuldegysninger af at snakke om det.

Kasper Risgård - midtbanespiller for AaB - portrætteret på Aalborg Portland Park Arena. Foto: Nicolas Cho Meier

Er der mennesker i Aalborg, som betyder noget særligt for dig?

Der er selvfølgelig min kone, som er her fra Aalborg. Hun betyder alt for mig. Men der er jo rigtig mange personer, der betyder noget. Så det er faktisk svært for mig bare at vælge nogle enkelte ud.

Har du favoritsteder at spise i byen?

Ja det har jeg. Jeg elsker italiensk mad, og da jeg friede til min kæreste i sommers, havde jeg bestilt et bord på La Locanda. Jeg har besøgt stedet flere gange siden, for jeg synes virkelig, de kan noget ekstraordinært derinde.

Kan du finde på at løbe en tur i Aalborg?

Jeg kan godt lide at at løbe i ferier og sådan noget. Førhen løb jeg meget ude ved Friluftsbadet, da vi boede i Vestbyen. Nu løber jeg meget ved fjorden, hvor jeg har en rute. Jeg elsker at komme derud og mærke den friske luft og kigge udover Limfjorden. Jeg løber også oppe i skoven ved Aalborg Zoo. Jeg sætter generelt pris på at kunne løbe ud i naturen.

Hvor tager i hen, når i skal ud og hygge med børnene i Aalborg?

Vi er selvfølgelig begyndt at lave nogle andre ting, efter vi har fået børn. Vi er de børnevenlige steder som for eksempel Leos Legeland og Aalborg Zoo. Generelt bruger vi lokalområdet rigtig meget. Min søn er blevet 6 år, og han spiller fodbold i den lokale klub KFUM, og der er jeg med nede og kigge og være med som hjælpetræner. Det er jo også en del af Aalborg, at der er alle de her små lokalsamfund, selvom vi er i en storby.

Kasper Risgård - midtbanespiller for AaB - portrætteret på Aalborg Portland Park Arena. Foto: Nicolas Cho Meier
Annonceret indhold

Nyeste