Kresten Thomsen står i spidsen for Aairport Festival - mød ham her

AALBORG: Den elektroniske musikfestival Aairport Festival løber af stablen 17.-18. januar i Gigantium, og her vil nogle af de største stjerner inden for musikgenren EDM gæste byen til den nye festival, der er den største af sin slags i Skandinavien. Bag festivalen står serieiværksætteren Kresten Thomsen, der som tidligere leder af Aalborg Karneval, har en stor passion for det aalborgensiske kulturliv. Vi har fået en snak med ham om hans nyeste projekt og hans forhold til sin hjemby.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Aalborg er mulighedernes by - både som familie, studerende, arbejdsgiver og arbejdstager. Byen har et rigt og mangfoldigt kulturliv, gode arbejdspladser og virkelig gode uddannelsesinstitutioner. Der er rum til leg og en enestående natur i gåafstand. Du skal bare sige ja til mulighederne og tage afsted.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Jeg har et meget tæt forhold til Kildeparken, da det er her, Aalborg Karneval skaber oplevelser for livet år efter år. I 14 dage om året bor man som en ansat stort set i Kilden, derfor har jeg fået et tæt bånd til omgivelserne. Solsiden (Nørresundby) står også mit hjerte nær. Her har man naturen lige i baghaven, samtidig med at man er tæt på centrum. Stadionhal 3 på Annebergvej har også stor betydning for mig. Her har jeg trænet mange timer i Aalborg Idrætsgymnastikforening under min studietid, og nu er min datter gået i mine fodspor, så nu kommer jeg her fast igen.

Pauline Vink
Kresten Thomsen har tidligere været daglig leder hos Aalborg Karneval, så han ved godt, hvad der skal til, når et stort arrangement skal koordineres. Foto: Martin Damgård

Hvordan opstod idéen til Aairport Festival?

I mange år har jeg søgt inspiration til kulturel udvikling på de store, internationale musikfestivaler, hvor elektronisk musik udvikler sig i rekordfart. I Danmark har vi ingen store festivaler med elektronisk musik, så Aaiport er kulminationen på de mange indtryk, jeg har samlet gennem de sidste fire-fem år internationalt. Aalborg har muligheden og placeringen for at skabe noget helt unikt inden for den elektroniske musik - Aairport Festival er kun starten.

Hvad betyder elektronisk musik for dig?

Live elektronisk musik kan noget helt specielt. De dygtige DJ’s kan skabe en stemning og følelse og en fest, hvor jeg kun ser store smil og glade mennesker. Der er en helt speciel følelse af samhørighed og kærlighed til den elektroniske musik, samtidig med at den bringer folk sammen. Den følelse elsker jeg både at få og at skabe for andre.

Pauline Vink
Kresten Thomsen finder stor inspiration og støtte fra både foreninger, virksomheder og enkeltpersoner i iværksættermiljøet. Foto: Martin Damgård

Hvordan synes du, at Aalborgs borgere støtter op om musiklivet i byen?

Aalborg har et kæmpe uforløst potentiale udi musiklivet. Se bare på Musikkens Hus som på bare fem år er blevet Aalborgs største kulturinstitution. Der er publikum til både mainstream, undergrund og elektronisk musik, men jeg kan godt savne den kulturelle vision med musiklivet. Hvordan sikrer vi, at talenter forbliver i Aalborg, og hvordan understøtter vi både talenter og initiativer, som kan udvikle musiklivet? Grundlæggende er der for få koncerter for den unge målgruppe, selv om Aalborg har over 40.000 studerende. Det skal Aairport Festival lave om på.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit liv?

Ud over familie og venner så har iværksættere altid fyldt rigtig meget i mit liv. Dels fordi jeg selv har startet mange virksomheder, men også fordi det er her, jeg virkelig kan blive udfordret og får ny viden og indspark til selv at blive bedre og mere vidende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...