Geo bor til daglig i København, men hans rødder er ærkenordjyske. Han er opvokset i Gug, har gået på Aalborg Universitet, og så var hans første optræden som komiker i Aalborg.

AALBORG: Geo har været igennem nogle hårde år med sygdom, som han beskriver i bogen "Hva’ så nu?". Det er også titlen på det show, han, sammen med Thomas Skov, er aktuel med.

Når jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Jeg boede her de første 25 år af mit liv, så det er jo det, jeg forbinder med hjem, selvom jeg nu har boet i København i snart 20 år. Jeg forbinder også Aalborg med lokal-patriotisk stolthed. Jeg synes, det er fedt at se, hvordan byen har udviklet sig, siden jeg flyttede. Der er masser af tiltag som havnefronten, Musikkens Hus og et nyt Skråen. Da jeg boede her, der var der kun to cafeer, og nu er der jo nærmest fransk stemning på hvert et hjørne. Dengang var alting også meget koncentreret om Gaden, hvis man skulle ud en aften. Sådan er det jo slet ikke længere. Så jeg tænker, at Aalborg virkelig er en by, der er i udvikling, og det er en by, som jeg holder øje med ude i det fjerne. Til gengæld er der ikke så meget, der har forandret sig i Gug. Når jeg er hjemme, så kører jeg altid forbi mit barndomshjem. Og der vil jeg sige, Gug er Gug.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Café Klostertorvet og Restaurant Azzurra. Klostertorvet betyder noget særligt for mig, fordi det var der, jeg optrådte allerførste gang tilbage i 1996. Det var der mit debutshow var, og det er jo stadig de samme ejere, så derfor er jeg altid lige forbi og sige hej og kigge nervøst op på trappen, hvor jeg optrådte. Det er sjovt at tænke på, at det er over 20 år siden, at man stod der og tænkte, at man gerne ville være gymnasielærer, men man kunne også godt tænke sig at lave "det der stand up". Og så er det der, man er i dag.

Camilla Gammelgaard og Peter Broen
Geo foretrækker at få pizza fra Azzurra i Nordkraft, når han er forbi Skråen for at optræde. Det er nemlig hans gamle arbejdsplads.

Azzurra betyder noget særligt, fordi jeg var pizzabud der i mange år. Så der spiser jeg selvfølgelig mine pizzaer, når jeg er i Aalborg for at optræde.

Jeg kunne også godt have nævnet Rock Cafeen, men den er til min store sorg lukket. Det var ellers mit stamsted før i tiden. Så det var ved vemod, da jeg hørte det.

Har du nogen særlige minder fra byen, som du tænker tilbage på, når du sidder i København?

Ja. Jeg boede væg om væg med min søster i hele min tid på universitetet. Der spiste vi sammen, så TV sammen, gik i byen sammen og studerede sammen. Det var virkelig nogle fede år. Vi boede i Niels Ebbesens Gade tæt på Politigården. Det savner jeg virkelig, for jeg har ingen familie i København. De bor her i Aalborg, og det med at se sin familie hver dag, det savner jeg enormt meget.

Jeg tænker også tilbage på Aalborg Zoo, der var vi meget, da jeg boede i Aalborg, og jeg forbinder det lidt med Tivoli i København. Tivoli er nemlig blevet min datters og mit Aalborg Zoo, hvor vi har årskort til. Jeg tager stadig med min mor og søster i zoo én gang om året, og det er meget hyggeligt.

En ting jeg desværre ikke har som minde, men som jeg altid gerne har villet, det er at komme op i Aalborgtårnet. Jeg har kigget på det hele mit liv, men der har altid været et eller andet, der gjorde, at jeg ikke kom derop.

Er der mennesker i Aalborg, som betyder noget særligt for dig?

Ja jeg har jo min mor og min søster i Aalborg. Jeg har også min barndomskammerat Esben Aaby, som jeg har kendt siden børnehaven, han er flyttet tilbage til Gug. Han har generelt været med ved mange af de største begivenheder i mit liv. For eksempel da jeg optrådte første gang.

Camilla Gammelgaard og Peter Broen
Geo startede sin karriere på trappen på Café Klostertorvet. Nu optræder han på de store scener.

Jeg har også kontakt med mange af mine lærere fra Handelsskolen. Faktisk er der stadig rigtig mange, jeg taler med i Aalborg. Der er jo selvfølgelig også Maurizio fra Azzurra, han var virkelig en opbakning for mig, da jeg boede i Aalborg. For man skal måske passe lidt på med at sige: "jeg vil gerne være skuespiller eller komiker", når man kommer fra Gug. Jeg kunne jo godt mærke, når jeg sagde det i Gug Badminton Klub eller til min mor, så synes de, det var noget pjat, men jeg kan huske, at Maurizio synes, det var helt fantastisk. Jeg arbejdede hos ham indtil, jeg flyttede til København, og jeg sagde jo, at jeg flyttede til København for at studere, men jeg vidste jo godt, hvorfor jeg i virkeligheden tog derover. Og det vidste Maurizio også godt. Jeg ville derover for at satse på stand up, og det, synes han, var meget fascinerende. Han kommer jo også fra Italien og er flyttet til Danmark, hvor han har åbnet restauranter. Så jeg tror, vi delte det med at tage chancen og rejse ud for at prøve noget nyt.

Når du er hjemme i Aalborg, hvad laver du så?

Jeg besøger min mor i Gug og min søster i Vejgaard. Når jeg er ved min søster, så elsker jeg at tage med hende ind i Sallings delikatesse for at handle. Når lillebror kommer hjem, så skal der lige lidt ekstra krydderi på drengen. Jeg kan også godt finde på at tage en tur på stadion med min svoger, der er meget stor AaB-fan.

Camilla Gammelgaard og Peter Broen
Geo kommer forbi Aalborg med sit nye show.

Jeg kan efterhånden mærke, at jeg har fået svært ved at lokke vennerne med i Gaden, og det er jo nok på grund af alderen, man er nået. Men når jeg er i Aalborg, så har jeg jo ikke noget familie med, hvis jeg er her for at optræde, og jeg skal måske ikke på job dagen efter, men der kan jeg simpelthen ikke få dem med i byen, og det savner jeg. Gaden har dog ændret sig meget, siden jeg kom der. Det jeg forbinder med Gaden er steder som Rock Nielsen, Hr. Nielsen, Pigen og Trompeten, Pusterummet, Rendezvous og Under Uret. Og det er jo alt sammen væk, så jeg kan jo også godt mærke, at jeg ikke har boet her i 20 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...