Festivalen i 2019 bliver i andre lokaler tæt på

AALBORG: Gin har fået godt tag i aalborgenserne, der efterhånden har lært, at gin er meget mere end smagen af grannåle.

Det kan arrangørerne af Aalborg Gin Festival konstatere.

– Jeg tror, at årsagen til, at gin er blevet så populært, er fordi gin er for alle. Både kvinder og mænd, unge som ældre. Spiritus som rom og whiskey er ofte kraftige i smagen, men når gin destilleres med for eksempel. bær og urter bliver den så frisk i smagen, at næsten alle kan være med, siger en af arrangørerne, Dennis Messerschmidt Simonsen.

– Ligeledes findes der i dag så mange forskellige slags tonic at mixe med, at det gør det helt til en leg at lave en gin & tonic.

Anne Helene Thomsen
Der er også udviddet med ekstra dage. Privatfoto

Arrangørerne har derfor også taget konsekvensen og flyttet festivalen til Odd Fellow logens lokaler på Boulevarden 20 - kun 100 meter fra Helmuth, hvor festivalen traditionelt ellers har været afholdt.

Og der er endda udviddet med ekstra dage. Det betyder, at festivalen har åbent fredag 1. marts klokken 18.00-21.00, lørdag 2. marts klokken 14.00-16.30 og igen lørdag 2. marts klokken 19.00-21.30

– De sidste to år har vi været nødt til at afholde det på hverdage onsdag, torsdag, fredage, fordi vi har skulle lukke hele Helmuth ned imens. Det var ikke mulighed for at gøre lørdage og søndage hvor der er travlt i forretningen, forklarer arrangør Dennis Messerschmidt Simonsen.

– Samtidig har vores billetter til torsdag og fredag har været så attraktive de sidste to år, at de blev udsolgt på få dage. Så det er fedt, at vi nu kan tilbyde både fredag og lørdag aften, siger han.

De nye rammer betyder også, at der er mulighed for at invitere flere ginleverandører, konstaterer Dennis Messerschmidt Simonsen.

– Flere gin leverandører og producenter har givet udtryk for, at de meget gerne ville med, men vi har måtte sige nej, fordi vi ganske enkelt ikke havde plads til dem.

– Så med den nye udgave her, sikrer vi at flere nordjyske gin entusiaster får muligheden for at deltage, fordi vi har plads til flere gæster i lokalerne denne gang. Ligeledes kan vi få flere gin leverandører og producenter med, så oplevelsen bliver endnu bedre for alle, siger han.

Anne Helene Thomsen
Der er masser af gratis smagsprøver, når entreen er betalt. Privatfoto

Alle udskænkninger vil være som smagsprøver, men når først indgangen er betalt, er alle smagsprøver gratis. Alle ginleverandørerne en repræsentant ved hver stand, der gør at man også kan få hele historien med bagom hver gin man smager, fortæller Dennis Messerschmidt Simonsen, der selv har Svinkløv Gin, som er lavet på blandt andet havtorn og hindbær som sin favorit.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...