Tumakura kommer nu med på holdet af venskabsbyer

AALBORG: Aalborg har i dag, torsdag 12. december, fået en ny ven. Nemlig den indiske by Tumakura - også kaldet Tumkur i delstaten Karnataka.

Kommunen har netop indgået en venskabsaftale med byen, der har ca. 300.000 indbyggere. Tumakura er en af 100 byer, som den indiske stat har udvalgt til landets Smart City Mission program. Programmet handler om, hvordan fremtidens byer kan indrettes, så de er gode at bo i og tager højde for grøn omstilling.

- Tumakura er en rigtig spændende by, der i disse år - ligesom Aalborg - oplever store forandringer og fremgang. Med det her samarbejde får vi mulighed for at udveksle erfaringer og viden på en lang række områder. Det kan både være i forhold til byplanlægning, uddannelse, digitalisering, energioptimering og affaldshåndtering, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse.

Han er sikker på, at begge parter kommer til at nyde godt af venskabet.

- Tumakura kan lære os noget nyt, og at vi får lejlighed til at vise noget af alt det, vi kan, frem. Jeg håber især på, at vi kan inspirere med vores bæredygtige dagsorden, siger han.

Både Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder på at etablere stærkere relationer til Indien - noget som Aalborg altså nu går ind og bidrager aktivt til.

Aalborg har i forvejen 33 venskabsbyer - blandt andet Edinburgh, Fredrikstad og Hefei i Kina.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...