Byens 13-25-årige skal puste liv i Platform 4's gamle lokaler

AALBORG: Der er mange tilbud for unge i Aalborg, men tilbuddene har i mange år været spredt ud i mindre miljøer. Det bliver der nu lavet om på, når UngAalborg åbner dørene til byens nye ungdomshus Blok X til efteråret.

- Blok X kommer dels til at være en platform, hvor unge kan udvikle sig sammen med andre unge, men vi vil også forsøge at styrke det kunstneriske og kulturelle vækstlag, fortæller Camilla Lindum, der er leder af Blok X.

I det nye ungdomshus får de unge derfor mulighed for at dyrke deres passion for kunst, gå til dans, spille teater eller lignende i den kreative genre. Samtidig vil en række socialt orienterede forløb og rådgivningstilbud også rykke med ind under samme tag.

- Når jeg ser på Aalborgs nye DNA, så syntes jeg, at Aalborg er for stor en by til ikke at have sådan et sted som Blok X, fortæller Camilla Lindum.

Allerede nu er arbejdet kommet godt fra start og både unge, ansatte fra UngAalborg og håndværkere er i fuld gang med at renovere de gamle lokaler i Karolinelund, hvor Blok X flytter ind. Lokalerne har tidligere huset Platform 4, som havde et mere råt udtryk, men dette bliver nu erstattet med lyse og indbydende farver. Også køkkenet har fået en ordentlig omgang, da Blok X også får sin helt egen café, som de unge selv kommer til at drive.

- Vi vil rigtig gerne have fat i gymnasierne og sørge for, at de studerende har lyst til at kigge forbi og få sig en kop kaffe, fortæller Wilma Walther-Hansen, der er projektmedarbejder hos Blok X.

Pauline Vink
Projektmedarbejderne Else Petersen (t.v.) og Wilma Walther-Hansen (t.h) svinger malerpenslerne, sådan at alt kan nå at blive klar til den store åbningsdag. Foto: Torben Hansen.

De unge skal selv være med til at sætte rammerne

Camilla Lindum og hendes kollegaer håber, at Blok X bliver et sted, hvor de unge har lyst til at være med til at skabe et dynamisk ungdomshus med det indhold, som de unge drømmer om.

- Der er rigtig meget plads til, at de unge kan skabe noget selv. UngAalborg er de unges. Det er også noget af det, der kendetegner nogle af de store projekter, der ellers har været i UngAalborg, og det vil vi gerne føre videre, fortæller Camilla Lindum og forsikrer samtidig, at der både vil være dygtige ansatte i huset og ældre engagerede unge, der fungerer som rollemodeller, som kan hjælpe de unge med at føre deres planer ud i livet.

- Der vil stort set altid være en ansat til stede, da vi om dagen har mange af vores læringsforløb for kommunens folkeskoler og ungdomsuddannelser, men om aftenen vil det være meget brugerstyret, fortæller hun.

Pauline Vink
Renoveringsarbejdet af de gamle lokaler i Karolinelund er allerede godt i gang. Foto: Torben Hansen.

Blok X er også for unge med udfordringer

UngAalborg har allerede flere intensive læringsforløb for unge med personlige, sociale og faglige udfordringer, men når Blok X slår dørene op, bliver det med et helt nyt tiltag, som skal sikre, at endnu flere unge kan få hjælp. Det nye tilbud kommer til at hedde Center for Kropsæstetik og Læring, og her vil der være fokus på såkaldte æstetiske læreprocesser og mental sundhed igennem brug af kroppen.

- Vi har allerede godt fat i de sårbare unge i flere af vores projekter, og det, tror jeg, er fordi, vi er gode til at skabe et rum til at være, som man er. Der er højt til loftet. Lige meget, hvem man er, og hvilken baggrund, man har, så kan vi som regel rumme det, fortæller Camilla Lindum.

- Vi har også nogle gode ansatte, som er fagligt dygtige og godt klædt på til at arbejde med denne gruppe af unge, fortsætter hun.

Blok X åbner 1. september på Karolinelundsvej 40, 9000 Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...