Vestre Fjordpark bliver en af arenaerne til Idrætsmødet i Aalborg. Foto: Aalborg Kommune
Livet her

Aalborg får ny stor idrætsevent

Byen bliver fyldt med bevægelse, når hele landet bliver inviteret til idrætsmøde. Se her, hvornår det sker

07. juni 2019 kl. 12:54

AALBORG: De store drømme og visioner er kørt i stilling, når Aalborg efter planen inviterer hele landet til idrætsmøde.

- Det er en meget spændende event, vi er ved at udvikle. Sport og idræt har altid haft stor bevågenhed i Aalborg, og byens infrastruktur kan rumme al sport - både på land og på Limfjorden. Så jeg er virkeligt glad for at få lov at arbejde med at udvikle idrætsmødet, siger Morten Arvidsson.

Den tidligere professionelle håndboldtræner og elitechef i Randers Kommune er netop blevet ansat til at stå i spidsen for Idrætsmødet i Aalborg.

Idéen om idrætsmødet opstod efter DGI Landsstævne i Aalborg Midtby i 2017, hvor især havnefronten og Vestre Fjordpark viste sig som gode arenaer for idrætsevents, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

I begyndelsen af dette år er der så afsat midler til at udvikle den første udgave af begivenheden, som skal finde sted over fire dage fra 29. august til og med 1. september.

Det er DGI Landsstævne 2017, der har inspireret til den nye begivenhed. Foto: Aalborg Kommune

Planlægning i fuld gang

Målet med den nye, store event er at gøre fysisk aktivitet og idrætten tilgængelig for alle, samtidig med at idrætsmødet gerne vil være forum for en debat rundt om idrætten og dens betydning:

- Vi vil gerne have et 360-graders perspektiv på idrætten. Man skal på de fire dage se og føle idrætten igennem en masse aktiviteter og shows på byens mange arenaer. Og så skal vi vidensdele, debattere og vise best practice på idrætsområdet. Idrætten kan nedbryde barrierer og åbne døre både på det personlige og samfundsmæssige niveau, det håber jeg mødet her kan være med til at synliggøre, siger Morten Arvidsson.

Planlægningen af årets program er i fuld gang. Kommunen vil gerne ramme mange målgrupper, der bliver derfor en aktivitetsdel, en konference, og en folkemødedel med interessante talks om idræt og sport.

Aalborgs visioner for idrætsmødet er store, lyder det fra sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl. Men det skal udvikles stille og roligt med erfaringerne fra debutudgaven i år:

- Det her er første år, hvor vi gerne vil have prøvet en masse ting af. Det er et år, hvor vi skal have budt både danskerne, idrætslederne og idrætsorganisationerne indenfor og få gjort os nogle erfaringer. Men på sigt skal det selvfølgelig vokse i skala og vi håber det med tiden kan vække international interesse, siger Mads Duedahl.

Annonceret indhold

Nyeste