Selskabet oplever, at problemerne ofte skyldes, at der er prop i containerne

AALBORG: Det er et kendt problem i byen, at affald ofte ligger og flyder ved siden af de forskellige containere.

Det får nu Aalborg Forsyning til at opfordre til, at vi bør hjælpe hinanden med at få styr affaldet..

- Vi er – ligesom dig – rigtig trætte af alt det affald, der flyder i vores ellers pæne byrum. Det bliver vi nødt til at få styr på, men det kræver en fælles indsats.

I et opslag på Facebook fortæller selskabet, at det var særlig slemt i den forgangne weekend, hvor man kunne konstatere, at "Ingen af containerne var fyldte, men flere af dem stoppede med store sorte sække med affald. Det er containerne ikke beregnet til! De er beregnet til affald fra din husholdning, som du normalt samler i skraldespanden under din køkkenvask.

Opslaget fra Aalborg Forsyning fortsætter sådan her:

- Det vil også sige, at containerne heller ikke er beregnet til din gamle sofa, reol, mikroovn eller store papkasser. Den type affald er for stort, og det skal afleveres på genbrugspladsen – eller måske det kan afhentes med vores bestillerordning.

- Det skal ikke sættes ud på fortovet, i baggården eller ved siden af affaldsøerne. Du vil jo heller ikke efterlade din skraldepose på stuegulvet – og krydse fingre for, at din nabo fjerner den. Ville du?

- Det var ikke så meget anderledes dengang, hvor containerne stod skjult i baggården. De var heller ikke beregnet til stort affald, selvom de alligevel blev brugt til det.

- Det er ikke kun en frustration for dig, når det flyder med affald. Det er det også for os, og det er spild af vores ressourcer – og vi håber, at vi sammen kan ændre det.

Opslaget slutter med tip til brug af containerne:

• Giv dit affald et puf, så det ikke sætter sig fast

• Send os en SMS til nummeret på containerne, hvis de er fyldt. Men tjek lige om containerne virkelig er fyldte, eller om du blot kan skubbe affaldet ned med din egen pose

• Benyt en anden affaldsø i dit område indtil vores kollegaer har været forbi

• Besøg genbrugspladsen eller brug vores ordning til afhentning af større ting.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...