Sidste år deltog 80.000 i karnevalsparaden - i år kan det meget vel blive endnu flere

AALBORG: Der er jul. Og så er der karneval.

Sådan synes rigtig mange aalborgensere at have det. Aalborg Karneval er uden sammenligning byens største, årlige event med sine titusindvis af deltagere, fest og musik. På lørdag går det løs igen med den gigantiske folkefest med stjerneparade med start i henholdsvis Vestbyen, Nørresundby og ved Skattecenter Aalborg og masser af underholdning og musik i Kildeparken.

Sidste år festede 80.000 med i paraden gennem byen, og tallet kan meget vel blive endnu højere i år.

- Loyaliteten overfor Aalborg Karneval er kæmpe stor. Det er i den grad blevet hele byens fest, siger formand for Aalborg Karneval Mette Bugge.

Hun tilføjer, at salget af loyalitetsarmbånd er gået ”sindssygt stærkt” de seneste uger, og hun glæder sig over støtten fra de mange deltagere.

- For os er det ikke noget mål i sig selv at blive større. Men vi er glade og stolte over, at så mange støtter os ved at købe armbåndene, siger hun.

Hvor mange, der deltager i år, kan hun selvsagt ikke sige noget om på forhånd, men 64.000 har på forhånd angivet på Aalborg Karnevals begivenhedsside, at de deltager i festen i år - mod 40.000 på samme tidspunkt sidste år.

- Vi vil sørge for at gøre alt for at være gode værter for alle, der kommer, fastslår hun.

Tema kan fortolkes frit

Temaet for årets fest er ”De fire årstider”.

Rammen er valgt ud fra de forslag, som deltagere har sendt ind, og så er det ellers op til karnevalisterne selv at fortolke det, som de vil.

- For os er kriteriet for et godt tema, at det netop kan fortolkes frit og sætter tanker i gang. Og så skal det også helst have både en mørk og en lys side - her har vi jo både forår og vinter, siger hun og tilføjer, at hun altid glæder sig til at se, hvad de mange deltagere har fundet på af sjove og kreative udklædninger.

Paradestarten går allerede kl. 10 fra Nørresundby Torv, siden følger gruppen fra Skat kl. 10.30 og til sidst gruppen fra Vestbyen kl. 11.

Det tager mange timer at få alle deltagerne frem til Kildeparken, men parken åbner allerede kl. 11, og der er masser af musik og underholdning dagen igennem.

Ja, faktisk er programmet til festen det absolut mest ambitiøse, Aalborg Karneval nogensinde har præsenteret.

- Når mange støtter os ved at købe armbånd, bliver der også penge til virkelig at lave et fedt program, og det synes jeg, vi har i år, siger Mette Bugge.

Musikprogrammet på Store Scene inkluderer blandt andre den danske DJ og producer Faustix, dancehall-acten Djämes Braun, den svenske rapper, sanger og DJ AronChupa og sidste års kæmpehit Vigiland.

Du kan læse meget mere om årets karneval på aalborgkarneval.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...