Aalborgs restaurationsbranche har svært ved at rekruttere medarbejdere. Det ved vi efterhånden godt, men nu er der kommet tal på, hvor slemt det står til derude. Nordjylland har det værre end alle andre regioner

Juletiden er ekstra hård for hoteller og restauranter. Der er tryk på, og der skal hyres ekstra folk ind. Men der er bare ikke flere medarbejdere at tage af. Det viser en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, hvor kun hver tredje af de opslåede stillinger på Jobnet i Nordjylland i perioden april 2021 til september 2021 inden for faggrupperne, tjener, kok og køkkenmedhjælper blev besat.

- Mange unge har været podere i stedet for tjenere, da løn og arbejdsforhold har været bedre. Vi har også færre internationale studerende end tidligere, og de har skullet tjene penge (10–12 timer) ved siden af studierne for at kunne modtage SU. Og mange af dem har arbejdet som blandt andet tjener, siger Morten Erbs fra Jobcenter Aalborg.

Jakob Kanne Bjerregaard
AKKC by Mest hedder den nye forpagter af cateringdelen i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Foto: Claus Søndberg

Det er en vurdering, man godt kan genkende i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, der netop har fået ny forpagter, der har hyret og forsøgt at hyre i stor stil.

- Mange kokke og tjenere oplevede under corona, at det var rart at have noget, der mindede om et 9-16 job. Så var det måske lidt svært at vende tilbage til aftenarbejde i et travlt køkken, siger Peder Juul Lundgaard, der er administrerende køkkenchef i AKKC by Mest.

Tallene fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at kun halvdelen af de opslåede kokke-stillinger bliver besat, og det mærker de i AKKC, der kommer til at mangle tre-fire kokke den kommende tid.

Tal fra Business Aalborg viser, at næsten 1500 ansatte forsvandt fra branchen fra første kvartal i 2020 til samme kvartal året efter. Nu er der 3200 tilbage.

FAKTA

Corona-effekten

I første kvartal af 2020 var der 4700 beskæftigede i Hotel- og Restaurationsbranchen. Det tal faldt med 33 procent i samme måned årets efter i 2021 til 3200 beskæftigede, da vi åbnede igen i slutningen af april 2021.

Kilde: Business Aalborg

Så indtil videre må gæsterne væbne sig med tålmodighed og måske være lidt mere overbærende med service på restauranterne. For de kæmper derude for at holde gryderne i kog og dørene åbne.

Hvis du er særligt interesseret i stoffet om restaurationsbranchen kan du læse meget mere om denne historie på Nordjyske.dk lige her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...