Se videoen af det imponerende værk lige her

AALBORG: Alessandro Painsi er en 24-årig kunstner fra Østrig, bosat i Aalborg, udstiller blandt andet ved Galleri Wolfsen og er manden bag Danmarks højeste kunstværk.

- Jeg har lige haft soloudstilling på Galleri Wolfsen, og i samarbejde med dem har jeg lavet en seks etager høj installation ud mod Eternitten, fortæller kunstneren.

Titlen på værket er 'Big City', og det er blevet til i løbet af de sidste tre måneder. Det er kuratoren Rasmus Peter Fischer fra Galleri Wolfsen der har været med til at få værket til at blive til virkelighed.

Niels Skovmand
Kunnstværket `Big City` er seks etager højt. Privatfoto.

Kunstværket er placeret i bygningen på Tankedraget 3, og det er muligt for folk at nyde det udefra, da det har store vinduer. Det er i øjeblikket den højeste indendørs installation i Danmark og måler over 20 m, 6 etager, højt.

Alesandro er 24 år og oprindeligt fra Østrig, men flyttede til Frederikshavn da han var 17 for at danse latindans.

Niels Skovmand
Her er et billede fra Alesandros soloudstilling på Galleri Wolfsen. Pressefoto.

Efter 10 år og titler som verdens- og europamester, blev dansen lagt på hylden og erstattet af pensel.

- Siden da gik tingene ret hurtigt, og jeg har allerede udstillet på de største kunstmesser i verden og har haft flere udstillinger i Miami, LA, New York, Østrig, Taipei og for nylig i Aalborg med Galerie Wolfsen, fortæller den ihærdige kunstner.

Det for en ny kunstner at komme ind i galleriverden og blive nationalt og endda internationalt anerkendt for deres arbejde er meget svært.

- I starten sendte jeg 200 e-mails med mit arbejde og CV til gallerier over hele verden, hvor jeg fik 199 nej. Der var et galleri i USA, der gav mig et ja, og dette ja og meget hårdt arbejde åbnede alle døre for mig. Så jeg er virkelig taknemmelig for, at så meget arbejdede til min fordel, fortæller kunsteneren, der også er begyndt at lave tøj sammen med en designeren Kristoffer Simonsen.

Sammen har de designet en kunstbeklædningsgenstande hvor den dyreste jakke koster 80.000 kroner. De tager over en måned at lave og er alle håndlavede i Danmark.

Videoen er lavet af Frederik Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...