Søren B. Kristensen har arrangeret koncerter de seneste 20 år

AALBORG: Søren B. Kristenseno er blandt andet tovholder for Band Battle på Skråen, hvor der er finale lørdag, 5. maj. Han bor i Vejgaard, og Søren B. Kristensen har været projektmedarbejder på Skråen siden 1997.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Limfjorden, Nordjylland, fællesskabet og ikke mindst hjem, hvor jeg bor med min familie.

Selvom jeg rejser en hel del og laver en del internationalt arbejde, så kommer rigtig meget til at handle om Aalborg som musikby og at fremme de mest talentfulde af de rytmiske musikere der er i byen.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Nordkraft og Skråen, hvor jeg arbejder, betyder noget særligt, men generelt er jeg meget begejstret for byens spillesteder som Studenterhuset, 1000fryd og Huset, som jeg alle er kommet rigtig meget på, og hvor jeg har haft mange store oplevelser.

Kunsten, synes jeg også, kan noget helt særligt her i Aalborg.

Og så er jeg utrolig glad for Aalborg Lufthavn, for det er den hurtige udgang fra provinsbyen Aalborg og ud til den store verden.

Hvilken betydning har det for en by som Aalborg - og dens musikliv - at have initiativer som Band Battle?

Det betyder rigtig meget for unge musikere, at der er en scene, hvor de kan komme ud og optræde og spille for et større publikum. Og hvor de kan møde professionelle folk som arbejder fuld tid med at arrangere og afvikle koncerter.

Det vigtigste for musikere, i hvert fald dem jeg kender, er at komme ud at spille live, og når man tæller alle koncerter sammen i Band Battle, så er det i år 48 koncerter, og Band Battle er tit der hvor mange helt nye artister spiller deres første koncert.

Så Band Battle udfylder en vigtig rolle i Aalborgs musikliv.

Hvordan oplever du, at Aalborg er som by for upcoming musikere, der prøver at slå igennem?

Aalborg har en rigtig god scene for live-musik og for de unge, talentfulde artister.

Der er mange steder at spille her i byen, men det kniber lidt mere med at komme ud at spille i resten af landet og udlandet.

De fleste musikselskaber og branchen er i de større byer, så her kunne vi godt bruge nogle flere kompetencer og ressourcer, som kan hjælpe musikmiljøet med at udvikle sig, så vi kan få en musikscene i Aalborg som giver ekko i hele Europa.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit privat- og/eller arbejdsliv?

Min kone og vores to sønner samt min øvrige familie betyder rigtig meget.

Bandet Get Your Gun, som jeg er manager for, er nærmest også familie, og de har også en særlig status.

Så er der selvfølgelig mine kollegaer på Skråen og ikke mindst det store hold af frivillige. Det er berigende at have så mange forskellige mennesker i sin omgangskreds.

Og når jeg har tid, hvilket er alt for sjældent, nyder jeg også at se gamle gymnasievenner fra da jeg gik på Dronninglund Gymnasium.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...