36-årige Lau Starcke-Jensen er med til at drive turistvirksomheden OpdagDanmark. Mød ham her

AALBORG: Lau Starcke-Jensen står sammen med Sebastian Søndergaard bag turistvirksomheden OpdagDanmark, der på sin hjemmeside kortlægger de bedste oplevelser i landet. Han er født i Sindal, men flyttede til Aalborg i 2004 for at studere. Han er uddannet Cand.it i Oplevelsesdesign fra Aalborg Universitet i 2011, og arbejdede fire et halvt år hos VisitNordjylland, inden han startede egen virksomhed i 2016. Lau Starcke-Jensen bor i midtbyen sammen med sine to døtre på tre og fem år

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Først og fremmest kommer jeg til at tænke på en by, der har gang i en fantastisk transformation. En by, der både bevæger sig fra stor by til storby og samtidig fra kul til kultur.

Der sker så meget hele tiden, og det er virkelig fedt at være vidne til.

Susanne Justsen
- Der sker så meget hele tiden, og det er virkelig fedt at være vidne til, siger Lau Starcke-Jensen om Aalborg. Foto: Martél Andersen

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Det er svært at fremhæve enkeltpersoner. Jeg skylder en stor tak til alle dem, der hver dag står op for at gøre Aalborg til en spændende by at være i, lige fra de politikere og beslutningstagere, der tegner de store linjer, til de folk, der på gadeplan sørger for, at vi har en stor kulturel diversitet og mangfoldighed.

Personligt skylder jeg en stor tak til alle dem, der sørger for, at vi har en musikfestival som Northern Winter Beat - og så Nikolaj, der med sin Basement Beer Bar sørger for, at jeg kan smage noget at det bedste øl fra hele verden.

Med OpdagDanmark er du med til at kortlægge de bedste oplevelser i Danmark. Hvad er efter din mening de bedste oplevelser i Aalborg?

Uha. Hvor skal vi starte? Aalborgs bedste oplevelser er for mig at se dem, hvor man netop kan opleve byens skifte fra kul til kultur – fra industriby til videns- og kulturby. Det oplever man bedst med en vandretur fra Musikkens Hus via havnefronten og hele vejen ud til Vestre Fjordpark, og så hjem igen gennem Vestbyen. Den tur tager jeg ofte gæster med på.

Undervejs møder man det nye i form af Musikkens Hus, Utzon Center og selvfølgelig den nye Vestre Fjordpark.

Madmæssigt kan man nyde byens bedste brunch på Restaurant Jørn og/eller nappe en lækker frokost på Vestre Bådelaug eller Aalborg Street Food, mens man følger livet i lystbådehavnen.

Skiftet mellem det gamle og nye Aalborg oplever man med Spritfabrikkerne, som står lidt endnu, inden det bliver til Cloud City og en del af det nye Aalborg. Efter Spritten og lystbådehavnen skal man selvfølgelig ikke snyde sig selv for Fjordbyen, hvor man kan nyde en slags ”Aalborgs Christiania” - dog uden Pusher Street - i et kulturelt kalejdoskop, der står i skarp kontrast til det moderne og kontrollerede.

På vejen hjem står den på Street Art i Vestbyens gader og for eksempel et stop på en af de mange brune bodegaer for at snuse lidt til den arbejderkultur, der var engang. Promenaden er et godt sted.

Hvordan er det at være start up-virksomhed i Aalborg?

Der bliver gjort rigtig meget for at skabe gode betingelser for iværksætteri i Aalborg. Da jeg startede virksomhed tilbage i 2016, var der masser af sparring og ressourcer at trække på hos BusinessAalborg. Der var hjælp at komme efter, når man som jeg ikke anede en skid om bogføring osv.

Samtidig fik de mig koblet op med en mentor, Andreas Dirksen, som virkelig kunne flytte mig i forhold til forretningsmodellen. Så jeg har virkelig meget at takke BusinessAalborg og Andreas for.

Susanne Justsen
- Der bliver gjort rigtig meget for at skabe gode betingelser for iværksætteri i Aalborg, mener Lau Starcke-Jensen. Foto: Martél Andersen

Du har arbejdet med turisme i mange år, blandt andet hos VisitNordjylland. Hvordan tror du, at Aalborg kan få turisterne tilbage efter krisen?

Med den fantastiske udvikling Aalborg har gang i, kommer turismen helt sikkert til at blomstre igen. Jeg ser meget lyst på byens fremtid, men når vi snakker turisme og krise, så tænker jeg faktisk ikke så meget på coronakrisen som på den generelle krise, vi længe har haft i dansk turisme.

Vi svømmer rundt i et hav af gamle brochurer med øer af dårlige hjemmesider og ikke-opdaterede apps. Det er jo en kunst i sig selv at planlægge en ferie, selv som indfødt i dette land. Det er sådan noget, jeg gerne vil gøre bedre med OpdagDanmark og vores app; Det skal for eksempel være nemt at finde cykel- og vandreruter – og gå den tur ud til Vestre Fjordpark, jeg har foreslået, med fortællingen om Aalborgs skifte fra kul til kultur i ørerne.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Der er to steder, jeg er kommet rigtig meget og har et særligt forhold til i Aalborg; Vinterbaderklubben Isbjørnen i Vestre Fjordpark og Basement Beer Bar i Løkkegade.

Tilbage i 2008, da jeg stadig studerede, begyndte jeg at vinterbade med nogle kammerater. Selvom jeg i grunden synes, det er for koldt at bade i fjorden hele året, så giver det nu en helt særlig ud-af-kroppen-oplevelse at springe i det iskolde vand og derefter sætte sig til rette i en varm sauna og bare kigge ud over fjorden. Kombinér det med morgenbrød eller en godnatøl med udsigt - så har du opskriften på balsam for både krop og sjæl.

Når jeg ikke ligger og plasker rundt i Limfjorden, så kan jeg meget vel være at finde på Basement Beer Bar. Jeg er virkelig nørdet, når det kommer til øl, og jeg betaler gerne tusindvis af kroner for at hive særlige øl hjem fra USA. Derfor er det kun fantastisk, at vi i Aalborg har et sted, hvor man på 20 haner kan smage øl af en anden verden.

Og hvad de færreste måske ved, så har baren også sit eget nanobryggeri, Y Not Brewing, der brygger ipa’er og stouts, der kan måle sig med verdens bedste. Det siger noget om det kulturelle udbud, vi har i Aalborg, og den udvikling, byen har gang i. Det gør det fedt at bo i Aalborg.

Susanne Justsen
Lau Starcke-Jensen beskriver sig selv som lidt af en øl-nørd, og så er han i øvrigt også en ægte viking - altså vinterbader. Foto: Martél Andersen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...