Camilla Okkels har fået stor succes med Mabel Kaffebar, som hun driver sammen med datteren Carla. Mød hende her

AALBORG: Camilla Okkels hitter med Mabel Kaffebar på Boulevarden, og succesen er ikke blevet mindre, efter at hun har indgået en aftale med Nørre Aaby Bageri på Fyn om at blive forhandler af deres romkugler, der officielt er kåret som Danmarks bedste. Oprindeligt er Camilla Okkels uddannet sygeplejerske, men hun har arbejdet i medico- og medicinalindustrien i mange år, indtil Mabel åbnede for et par måneder siden. Hun er 47 år og mor til tre, og så er hun født og opvokset i Aalborg

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Hjem, for mig er Aalborg hjem. Det er her, jeg rejser ud fra, men det er også her, jeg altid kommer hjem til. Det er mine ungers hjem, det er her, jeg mødte min kæreste i 1993, min stedfar bor kun 400 meter fra os, og det er her min bedste veninde gennem 44 år bor. Når du siger Aalborg, smiler jeg. Jeg arbejdede for en canadisk virksomhed for et par år siden, og vi sad i København nogle dage om ugen. Jeg har altid holdt af København, men hver gang jeg kom tilbage til Aalborg, var der følelsen af at være hjemme. Det er betydningsfuldt for mig. Jeg ynder at fortælle mine københavnske venner, at Aalborg har sjæl og nerve, kulturliv og spændende tiltag, vi har det hele, eller næsten, og nu kan jeg så grine af, at min tidligere chef kommer til Aalborg cirka en gang om ugen og sidder på Mabel og holder sine forretningsmøder, for jobbet har trukket ham til Nordjylland.

Susanne Justsen
- Jeg har altid drømt om at åbne noget, der var mit eget, siger Camilla Okkels. Foto: Martél Andersen

Du har foretaget et karriereskifte med åbningen af Mabel Kaffebar. Hvorfor har du gjort det?

Jeg har altid drømt om at åbne noget, der var mit eget, jeg havde lyst til at være den, der både bar succeser og svære tider. Jeg har arbejdet i industrien i 12 år, jeg er 47, og jeg syntes, at det var nu. Så kan jeg worst case nå at sadle om, inden jeg bliver 50! Jeg har i flere år scannet Aalborg for ledige lokaler, set en masse forskellige uden rigtig at synes, at det var den rigtige lokation. Pludselig var det lokale, vi drømte om ledigt, jeg var klar til at skifte og trængte nok også lidt til det, så jeg slog til og sagde op alt, imens coronaen lagde Danmark ned. Som person tror jeg på, at man skal gøre det, man virkelig ønsker sig, hvis man kan og har muligheden. Hvad er det værste, der kan ske? Så jeg gik fra fast velbetalt job som lægemiddelkonsulent til coffee-mama.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Jeg har masser af barndomsminder fra roklubberne. Min far roede og var formand i Ægir nogle år, mens jeg var barn, og jeg har altid holdt særligt meget af området langs fjorden, sejlklubberne og den gamle skrammellegeplads, der desværre ikke eksisterer mere. Vestbyen var en stor del af min barndom, både med og uden redningsvest og fiskenet, og derfor føles den del af Aalborg stadig mere som min end andre områder af byen. Samme forhold har jeg til den gamle kondisti i skoven ved Stolpedalsskolen, der har jeg løbet gået og cyklet et hav af kilometer både som barn og voksen, og jeg elsker den grønne plet. Jeg kommer der stadig på alle tider af året.

Susanne Justsen
- Jeg er glad og overrasket over, hvor mange der har været forbi med en langt større kageglæde, end jeg anede aalborgenserne havde, siger Camilla Okkels. Foto: Martél Andersen

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Min familie betyder alt for mig, det er vel det klassiske svar, jeg har brug for at have mine unger, kæreste og nærmeste i nærheden. Det gør mig tryg og glad. Heldigvis har vi fostret en flok Aalborgunger, der alle er blevet i byen - endnu. Jeg holder af at kunne række ud og hurtigt mødes rundt i byen med familie og venner, det er livskvalitet for mig. Jeg har arbejdet mange år som lægemiddelkonsulent i hele Danmark, haft mange rejsedage og set alle Danmarks byer, og måske i kraft af det sætter jeg så meget pris på hjem, på at være hjemme i min bolig men ligeså meget at være hjemme i Aalborg.

Hvordan er det at drive café i Aalborg?

Vi åbnede Mabel for syv uger siden, og det har været en fantastisk periode med masser af positiv opmærksomhed, søde gæster og stor, stor opbakning. Jeg er glad og overrasket over, hvor mange der har været forbi med en langt større kageglæde, end jeg anede aalborgenserne havde. Vi har høstet masser af ros og anerkendelse for vores lille kafferi, for atmosfæren og størrelsen især. Så når du spørger, hvordan det er at drive cafe i Aalborg, så er svaret, at det fantastisk, spændende, lærerigt, sjovt og mega hårdt med lange dage, men glæden ved Mabel er det hele værd. Jeg smiler hver dag, jeg sætter nøglen i døren. Jeg glædes over de mange, der kommer forbi, nyder snakken, og de mange glade lyde i caféen.

Susanne Justsen
Camilla Okkels er for nylig blevet eneforhandler af træstammer fra det prisbelønnede Nørre Aaby Bageri. Hun sælger også deres berømte romkugler. Foto: Martél Andersen

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Hvis man kender mig, ved man, at jeg altid drømmer, jeg ser muligheder, jeg har lyst til at forfølge, steder jeg gerne vil opleve, ting jeg vil prøve, forfølge og udleve. En veninde sagde en gang, you have ants in your pants. Mine drømme for fremtiden er mange, jeg kan fortælle, at sidste sommerferie nåede jeg at undersøge journalistuddannelsen, kigge italienske boligannoncer efter et lille bjerghotel, søge nyt job i lægemiddelindustrien og spørge mine nærmeste, om ikke vi skulle flytte tilbage til Belgien en årrække. Og nu har jeg åbnet Mabel sammen med Carla, mit mellemste barn, men resten af familien er jo også med, bare ikke altid bag disken. Deres opbakning betyder alt for mig. Jeg er en iderig og rastløs sjæl på den mest positive måde. Det er min drivkraft, og det er med den, jeg når, det jeg drømmer om.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...