Mikkel Højsleth er glad for, at Budolfi Plads har fået så positiv en modtagelse. Foto: Claus Søndberg
Mennesker

- Aalborg har udviklet sig enormt meget

Mikkel Højsleth har været med til at skabe det nye Budolfi Plads - mød ham her

30. november 2019 kl. 10:15

AALBORG: Den nye Budolfi Plads er blevet taget rigtig godt imod af byens borgere og er allerede blevet det pulserende byrum, som mange havde håbet på, at det ville blive. Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S har stået i spidsen for byggeriet i projektet, og vi har fået en snak med ham om hans forhold til Aalborg, som han er vendt tilbage til efter at have boet og arbejdet i nogle af verdens største storbyer.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Hjem og udvikling. Jeg har familie, venner, historie og relationer mange steder i Aalborg, og Aalborg er sammen med Guldbæk, hvor jeg er vokset op, de to steder, jeg altid har følt mig hjemme. Aalborg har udviklet sig enormt meget i de 13 år, jeg var ude af Nordjylland, og når jeg får besøg udefra, viser jeg med glæde og stolthed byen frem, og fortæller hvordan vi stadig udvikler os. Lufthavnen og universitetet er en stor del af den udvikling, som tiltrækker en masse spændende mennesker og kompetencer til vores by.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Aalborg stadion, Thurøgade og Hornevej. De steder har givet mig mange fantastiske oplevelser, og jeg har mødt mange gode mennesker, som har givet mig en solid portion nordjysk DNA. Meget af det jeg lærte de steder har bragt mig vidt rundt i verden, og dannet et fundament man kan falde tilbage på, når verden er af lave.

Mikkel Højsleth viser med stolthed og glæde Aalborg frem, når han får besøg udefra. Foto: Claus Søndberg

Du er opvokset lidt uden for Aalborg, men har boet 10 år i udlandet (Houston, Shanghai og Singapore). Hvorfor valgte du at vende hjem?

Min kone og jeg har været heldige at opleve og leve mange forskellige steder i verden, og vi havde ikke planer om, hvor i verden vores børn skulle vokse op. Vi kunne i virkeligheden vælge et sted på verdenskortet, og her endte værdier som familie, kultur, humor, klima og social dannelse blandt andet med at være udslagsgivende. Og vi har bestemt ikke fortrudt, tværtimod. Der er fordele og ulemper, uanset hvor man bor, men Aalborg og Danmark er det tætteste, vi kommer på det optimale for vores lille familie.

Du har stået i spidsen for opførelsen af det nye Budolfi Plads - hvordan har det været at udvikle et nyt og moderne byrum?

Det er et privilegium og stort ansvar at være en del af udvikling og opførelse af et byrum, som mange mennesker har en mening om. Vi har arbejdet med Budolfi Plads i snart 4 år, og forud for dette har borgere og Aalborg Kommune defineret, hvad byen kunne tænke sig. Derfor er Budolfi Plads udviklet omkring byrummet, og det er en ny og spændende måde at gribe en opgave an på. Og jeg synes faktisk, at vi i fællesskab er kommet i mål med et unikt og flot resultat.

Det er en gave at være tæt på sine forældre igen, fortæller Mikkel Højsleth. Foto: Claus Søndberg

Hvordan syntes du, at byens borgere har taget imod det nye byggeri på Budolfi Plads?

Aalborgenserne og nordjyderne har taget os med storm for både pladsen, P-kælderen, vores købmand i Rema1000 og Café Aktuel har summet af mennesker. Dem jeg har mødt har været lige dele positivt overraskede og meget begejstrede, og det er fantastisk at se teenagere hænge ud på solbænkene, mens andre går tur med barnevognen, og der er liv i caféen. Det er vores mål at skabe et levende byrum og en åben plads, alle kan bruge. Hele døgnet, hele året. Det har mange allerede bemærket og benyttet, og især belysning og begrønning af pladsen har fået meget positiv omtale.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit liv?

Mine kære forældre Jytta og Kristian Højsleth. Det er en gave at være tæt på sine forældre igen, og de favner mennesker stort og bredt i mange forskellige relationer og sammenhænge. Jeg har fået tillid, ærlighed og respekt med hjemmefra, og de værdier bruger jeg til at navigere efter. De er universelle og kan bruges i de fleste sammenhænge.

Annonceret indhold

Nyeste