Stine Viuf er den nye leder af kortfilmfestivalen Filmkraft. Foto: Mette Nielsen
Mennesker

- Aalborg har været et trygt springbræt for mine drømme

Stine Viuf er filmelsker, og hun udlever sine drømme lige her i Aalborg, hvor hun er blevet ny leder af Filmkraft. Mød hende her

11. august 2019 kl. 10:00

AALBORG: Stine Viuf er den nye leder af kortfilmfestivalen Filmkraft. En kortfilmfestival, der præsenterer opkommende filmskabere og deres værker med fokus på at hylde talenterne og deres vej ind i filmbranchen.

Stine Viuf er uddannet cand.it fra Aalborg Universitet og har blandt andet arbejdet for Det Danske Filminstitut/Filmværkstedet i København, SANDTV, Ekstra Bladet og Kunsten i Aalborg. Hun er oprindeligt fra Støvring, og har sammenlagt boet i Aalborg i 10 år.

Aalborg er fyldt med muligheder for alle, mener Stine Viuf, der selv bruger byen aktivt. Foto: Mette Nielsen

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Aalborg er hjemme for mig, for byen knytter sig til mange fantastiske minder. Jeg er kommet i byen siden barnsben, har festet, studeret, arbejdet og boet her. Jeg har fulgt med i byens enorme udvikling fra Ejersbos Nordkraftstil over til kulturbyen Aalborg med lækre lejligheder langs en lige så lækker havnefront og spændende kulturtilbud til alle lige fra strikkedamer til madører, vandhunde og film-/musik-/kunstelskerne.

Det skorter ikke på muligheder for at bruge byen i langt højere grad end tidligere.

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Området omkring Nordkraft havde en særlig betydning for mig, da jeg var i 20’erne, og nu hvor rigtig mange kulturtilbud er blevet samlet i Nordkraft, er det blevet et område, jeg igen har fået en særlig tilknytning til.

Filmkraft har desuden hovedkontor i Biffen i Nordkraft, og selve kortfilmfestivalen afholdes også i Biffens stemningsfulde biografsale. I år rykkede vi prisuddelingen udenfor i Nordkrafts Kedelhal, hvor alle kunne kigge med ganske gratis.

Derudover sker der bare rigtig mange spændende ting i Nordkraft – også for os med mindre børn. Det sted i byen, der i mine 30’ere er kommet til at betyde mest for mig, er skovområdet, der strækker sig fra Skovdalen til Mølleparken. Efter jeg kom tilbage til Aalborg, har jeg haft nogle af de bedste oplevelser deroppe. Med gåture, fest, arbejde, zoo, koncerter, møder og generelt udsigt til store vidder både visuelt og mentalt sammen med gode kollegaer, familie og venner.

Skovområdet, der strækker sig fra Skovdalen til Mølleparken, er begyndt at betyde meget for Stine Viuf. Foto: Mette Nielsen

Hvordan kommer aalborgenserne til at mærke, at du er ny leder af Filmkraft - hvordan vil du gerne præge filmmiljøet?

Hvis jeg skal sætte baren højt, ønsker jeg at bane vej for filmtalenterne, ved at fremme kulturen omkring talentfilm og talentfilmproduktion i Nordjylland. Da jeg arbejdede ved Det Danske Filminstitut i København, oplevede jeg enorme mængder kreativitet og vilje i forhold til at lave film.

Det drive eksisterer også heroppe, men for at forløse det, kræver det, at nogen skaber plads og baner vej. Det vil jeg med Filmkraft!

Hvad har Aalborg betydet for din interesse for film?

Grundlæggende tror jeg, at Aalborg har været tilpas overskuelig, tryg, interessant og nuanceret til, at jeg som barn kunne drømme. - Og udleve dem igen. Som da jeg i folkeskolen fik en praktikplads ved reklamebureauet Okkels & Fedder, selvom jeg havde fået at vide af ”de voksne”, at det stort set var en umulighed. Jeg voksede et par centimeter af at åbne den dør.

Da jeg blev ældre og skulle til at læse, eksisterede ”studiet til højrebenet” lige ved hånden; med kun 1,5 km til Aalborg Universitet. Igennem de fem år jeg studerede, mødte jeg både ligesindede medstuderende og fede lærere, som pirkede til min interesse for film, medier og filmproduktion, som ellers havde været dvaleramt igennem flere år.

Aalborg har været et trygt springbræt for mine drømme og min interesse for film og medier.

Stine Viuf er vendt tilbage til byen, som betyder noget helt særligt for hende. Foto: Mette Nielsen

Hvordan er Aalborg som filmby?

Jeg føler mig stadig ny-landet i Nordjylland ift. at udtale mig om Aalborg som filmby. Men lige pt. bliver Aalborg som filmby desværre nedprioriteret fra kommunal side. Det, synes jeg, er en stor skam, for der er masser af gode vækstbetingelser for byen knyttet til det at producere film.

Forhåbentlig stopper de unge ikke med at producere film af den grund. Filmkraft fortsætter i hvert fald med at eksistere som et rum til alle filmskabere og filminteresserede.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit privat- og/eller arbejdsliv?

Alle de mennesker jeg bruger tid sammen med, betyder noget for mig. De sætter deres individuelle præg, som får betydning for mig på kort eller lang sigt.

Både privat og i mit arbejdsliv har jeg været heldig at følges med nogle virkelig gode mennesker igennem forskellige perioder af mit liv. Så der er mange, jeg sender en særlig tanke til lige nu.

Aalborg Zoo er et af de steder, som Stine Viuf besøger flittigt. Foto: Mette Nielsen
Annonceret indhold

Nyeste