Millioner pumpes i renovering af museet og formidling af byens historie

AALBORG: Aalborg har masser af historie gemt under overfladen i det moderne bybillede. Jens Bangs renæssance-stenhus fra 1624, rådhuset på Gammeltorv, Helligåndsklosteret, Budolfi Kirke og Gråbrødreklosteret – for blot at nævne de historiske bygningsværker, som stadig ligger, hvor de blev bygget for mange hundrede år siden. De gode historier skal bare formidles bedre.

Derfor har Det Obelske Familiefond bevilliget fem millioner kroner til projektet "Aalborg som historisk destination", hvis formål er at skabe en sammenhængende formidling af den historiske bykerne – til gavn for både borgere og turister. Projektet inkluderer blandt andet en totalrenovering af Aalborg Historiske Museum.

Lars Christian Nørbach, direktør ved Nordjyske Museer, som Aalborg Historiske Museum er en del af, oplyser i en pressemeddelelse, at projektet kommer til at binde byen og museet sammen på en helt ny måde.

Gamla Stan er forbillede

- Et moderniseret Aalborg Historiske Museum kommer til at indtage rollen som porten til byens historie, siger forklarer Lars Christian Nørbach, der nævner Gamla Stan i Stockholm og den gamle bydel i Prag som forbilleder for projektet.

- Vi er kommet et stort skridt nærmere at kunne give ikke bare museet i Algade, men hele Aalborgs historie en markant ansigtsløftning, som kommer til at trække flere turister til hele byen. Når de mange historiske steder kædes sammen, så tror vi på, at det bliver en destination i sig selv, som lokale vil glæde sig over at vise frem, og som turister vil komme langvejs fra for at opleve, siger han.

Projektet er ikke kun en renovering af Aalborg Historiske Museum, det er også et projekt, der skal styrke samarbejdet mellem og formidlingen af de kulturhistoriske institutioner i den historiske bymidte – området ved især Adelgade, som går fra Budolfi Plads ned bag museet, forbi klosteret ved C. W. Obels Plads og som ender ved bagsiden af det gamle rådhus og Jens Bangs Stenhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...