Lysparaden er til fordel for Danmarksindsamlingen

AALBORG: I forbindelse med Danmarksindsamlingen 2. februar er der planer om lys - masser af lys.

For i forbindelse med Danmarksindsamlingen 2. februar arrangerer Aalborg Karneval, Musikkens Hus, Erhverv Norddanmark og Aalborg Events i fællesskab til en lysparade, hvor hele Nordjylland er inviteret til at deltage for at støtte verdens udsatte piger.

Ambitionen er at samle 10.000 deltagere i paraden, men paraden kan sagtens rumme flere – helt op til 30.000 er der plads til.

Deltagerne bliver bedt om selv at medbringe lys i alle afskygninger, og det kan være alt fra pandelamper til cykellygter og lyskæder. Derudover har Aalborg Karneval indkøbt 5.000 LED-lys til formålet, fortæller Mette Bugge, formand for Foreningen Aalborg Karneval.

Ambitionen er at samle 10.000 deltagere i paraden, men paraden kan sagtens rumme flere – helt op til 30.000 er der plads til. Foto: Nicolas Cho Meier

Samtidig er lysparaden en indsamling, hvor virksomheder fra hele Danmark kan støtte med et beløb per aktiv deltager i paraden fra én krone per deltager til et større beløb.

– Jo flere deltagere, der kommer, og jo flere virksomheder, som støtter, desto større et beløb vil lysparaden bidrage med. Vi håber, at lysparaden bliver et symbol på det lys i mørket, som kan gøre en afgørende forskel, siger Kresten Thomsen, daglig leder for Foreningen Aalborg Karneval.

Også Erhverv Norddanmark glæder sig over initiativet.

– Lysparaden ser ud til at blive det største enkeltstående initiativ under livetransmissionen, så det er med stor stolthed, at Erhverv Norddanmark deltager i arrangementet. Vi er allerede i dialog med en lang række virksomheder, og vi opfordrer selvfølgelig til, at virksomhederne bruger paraden til at samle medarbejdere for at støtte en fælles sag, siger Kurt Bennetsen, direktør i Erhverv Norddanmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...