Camilla Rigmor Nørby startede som blogger, men hun er nu gået ind i tøjbranchen

Med en baggrund som tjener stod det ikke umiddelbart i kortene, at Camilla Rigmor Nørby skulle gøre karriere i modebranchen, men efter at have haft stor succes med sin mode og livsstilsblog igennem flere år, har den unge iværksætter nu lanceret sit eget tøjmærke RIGMOR.

Igennem RIGMOR sælger hun eksklusive silkekimonoer i tre forskellige længder med påsyet mink fra Kopenhagen Fur. Kimonoerne har Camilla Rigmor Nørby selv designet, og de er blevet taget rigtig godt imod.

Pauline Vink
Camilla Rigmor har succes med mode. Foto: Lasse Sand

Syv danske butikker har indtil videre valgt at forhandle RIGMOR, og Camilla Rigmor Nørby har også hyret en agent, der skal hjælpe med at få hendes brand på det udenlandske marked i det nye år.

Blev inspireret på Instagram

Hele forretningsidéen med kimonoerne startede ved, at Camilla Rigmor Nørby skulle til modeuge, og derfor var hun på udkig efter et skarpt outfit. Hun havde spottet nogle kimonoer hun kunne lide på Instagram og tog derfor kontakt til firmaet bag. Det vidste sig, at disse kåber var utroligt dyre, og at de anvendte materialer var af både ringe kvalitet og tvivlsom herkomst.

- Så sad jeg i mit sommerhus på Fanø og filosoferede, og så tænkte jeg: ”Det må jeg kunne gøre bedre selv”. Jeg har aldrig designet noget før, eller tænkt at det var dét, jeg skulle, men så kontaktede jeg en af mine veninder, som jeg vidste, havde kontakt til et tekstillager i Indien, fortæller Camilla Rigmor Nørby.

Veninden sælger kåber i det samme stof som Camilla Rigmor Nørby, men i et andet design og uden påsyet mink, og det har vist sig som en god forretning for begge parter.

- Jeg har kunder der ikke vil have med mink, og alle de kunder sender jeg videre til hende og omvendt.

- Det er jo dét vi skal frem til, syntes jeg; at vi skal hjælpe hinanden. Jeg synes det er så vigtigt at kunne løfte hinanden og blive bedre samlet, fortæller Camilla Rigmor Nørby.

Pauline Vink
Kimonoerne bliver produceret af en indisk kvinder, der hedder Panna, der har avet sit tekstillager efter sin morfar. Foto: Lasse Sand

Kimonoerne bliver produceret af en indisk kvinde, der hedder Panna, som har arvet sit tekstillager efter sin morfar. Dertil hørte en masse gamle silkesarier, der tidligere har været båret af indiske kvinder, så derfor er kimonoerne fremstillet af 100 procent genbrugsstof.

- Jeg kan godt lide når man støtter noget og gør en forskel. Det kunne jeg se, at jeg kunne gøre med de her kimonoer, både fordi det er et egentligt recycling projekt, men også fordi, at jeg kan støtte Pannas forretning, fortæller Camilla Rigmor Nørby.

Flere produkter på vej

Camilla Rigmor Nørby har allerede fået syet nogle tæpper til en butik i Bjerringbro, som var interesseret i hendes tøjmærke og produkter, og efter at flere kunder har vist interesse for en varmere version af kimonoen, har Camilla Rigmor Nørby nu også planer om at lancere en vatteret frakke igennem sit tøjmærke.

- Jeg har bestilt nogle jakker hjem fra Indien, fordi folk har efterspurgt, at kimonoerne var foret. Folk gerne vil bruge det som overtøj, når nu der er mink på, fortæller Camilla Rigmor Nørby.

Pauline Vink
Smukke indiske stoffer. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...