Derfor har den populære foodtruck nu meldt ud, at Aalborg nu får besøg to gange om ugen

Mark Birschbach er manden, der troligt kører Nordjylland tynd i sin foodtruck, Chuck Wagon, hvor der serveres ægte amerikanske burgere, fritter og corn dogs. Igennem tiden er den blevet så populær, at folk i alle byerne vil have, den kommer forbi noget oftere. Det gælder ikke mindst i Aalborg, hvor køen til frokost og aften er enorm. Derfor har Mark Birschbach nu afsat en ekstra dag om ugen til at være i byen, og så har han fået en medhjælper.

Camilla Gammelgaard Johansen
Her er det en double burger med bacon, ost og fritter på siden. Foto: Claus Søndberg

Man skal nok ikke tænke for meget på kalorier og sundhed, når man sætter tænderne i burgerne hos Chuck Wagon. Der er nemlig ikke sparet på noget som helst. Andet end grønt selvfølgelig. Der er tale om ægte fedtdryppende amerikanske burgere direkte fra grillen, og duften af dem tiltrækker dag efter dag aalborgensere i massevis.

Menukortet byder på fire faste burgere: Single, double, grilled cheese og chili cheese. Den sidstnævnte får et skud chili con carne på toppen. Men der er også plads til andre ting på kortet, som fritter, hot dogs og corn dogs. Og så er der altid en overraskelse gemt i ærmet på Mark Birscbach:

– Jeg har de burgere, som det virker til, at folk allerbedst kan lide. Men jeg har også altid en specialburger. Her til jul er det en ”holiday-burger”. Man kan altid forvente noget nyt, når man kommer forbi.

Camilla Gammelgaard Johansen
Man kan selv gå ombord i de mange dressinger i vognen. Nogle af dem er Marks hjemmelavede. Foto: Claus Søndberg

Den stigende efterspørgsel betyder nu, at Mark Birschbach har hyret en fast medhjælper, når han skal til nogle af de travleste byer, og det gælder uden tvivl Aalborg.

– Han stod jo sådan set alene, men han kan godt mærke presset især ved middagstid og til aften, hvor vi næsten ikke kan følge med, selvom vi er to, siger Renee Holmsgaard Hansen, der har fået tjansen i vognen.

Hun fortæller også, at travlheden er kommet en smule bag på indehaveren:

– Han havde regnet med, at der ville komme færre kunder, når det begyndte at blive koldt. Men han har faktisk oplevet det stik modsatte. Der er mere at lave, og der kommer flere forbi i løbet af dagen. Især i Aalborg er der altid travlt.

Chuck Wagon har da også fået fremragende anmeldelser på de sociale medier. På Facebook høster amerikaneren intet mindre end 4,9 ud af 5 baseret på 500 brugeres mening, og det er i sig selv ganske imponerende.

Camilla Gammelgaard Johansen
Der er amerikanske lækkerier på menukortet. Foto: Claus Søndberg

Oprindeligt lavede Mark Birschbach egentlig noget helt andet. Han var kok på et skib, og han begyndte hurtigt at kede sig, når han ikke var på havet.

– Jeg havde brug for en hobby. Så jeg fandt vognen, der oprindeligt var en ostevogn, og brugte ni måneder på at lave den om til en foodtruck og finde alt udstyret, fortæller han og fortsætter:

– Men som alle hobbyer kan gøre, så blev det en besættelse eller elskerinde, der tog alt min tid, siger han med et smil på læben.

I 2016 sagde han op på skibet og begyndte at sælge amerikansk mad fra vinduet i vognen, der siden da er blevet enormt populær i mange nordjyske byer.

Camilla Gammelgaard Johansen
Oprindeligt var Mark Birschbach kok på et skib, men hans hobby med foodtrucken blev i stedet hans levebrød. Foto: Claus Søndberg

Fremtiden kan byde på en endnu større udgave af Chuck Wagon, for Mark Birschbach drømmer om at få en bil med mere plads, og hvor der optimalt ville kunne være to-tre folk på arbejde.

– Hvis jeg får en større vogn, så ville jeg kunne lave nogle af de mere krævende burgere, som er meget populære. For eksempel burgere med barbecue ribs. Men de tager tid og kræver plads, så jeg kan ikke lave dem nu.

Rygtet om Chuck Wagon nåede også Føtex på Eternitten, der en dag ringede til Mark Birschbach for at spørge, om han ville stå foran deres butik en dag om ugen. Det takkede han ja til, og derfor kan aalborgenserne nu hente burgere to gange om ugen hos Chuck Wagon. Den øvrige dag kan han findes på Frederikstorv.

Indtil videre er følgende datoer meldt ud:

30/11 Ved Føtex i Aalborg

1/12 Frederikstorv i Aalborg

7/12 Ved Føtex i Aalborg

8/12 Frederikstorv i Aalborg

Camilla Gammelgaard Johansen
Der er gang i grillen hos Chuck Wagon. Foto: Claus Søndberg
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...