Vi har mødt rapperen Intensiv MC fra Aalborg

AALBORG: Han hedder egentligt noget så dansk som Malthe Nielsen og er født i Nørresundby, men da vi møder ham, er han rapperen med navnet Intensiv MC. Han er i denne uge blevet udvalgt til ANR Demo. Det er her, nordjyske musikere bliver udvalgt til at komme i studiet og få spillet deres musik i radioen. Hvordan han fik navnet, er han lidt hemmelig omkring, men lidt kunne vi da få ud af ham.

- Det var faktisk en bytur der endte med, at jeg havnede på intensiv, og da jeg vågnede, sagde min ven Danni Toma, det er da det, du skal hedde. Din musikstil er også lidt aggressiv, så det passer godt til mig. Så derfor har jeg fået navnet, fortæller Malthe.

- Min stil er brutal gaderap. Jeg er meget inspireret af Hip Hop fra 90`erne, det der kom fra New York. Det man kalder East Coast rap. Men jeg er nok begyndt at dykke mere ind i, hvorfor man opfører sig, som man gør, når man er ung, lyder fra Malthe.

På spørgsmålet om hvad der er tabu i dag og hvilke emner der bliver behandlet i rap, fortæller Malthe:

- Jeg synes, at det at tage stoffer og være kriminel er blevet lidt idoliseret på seneste. Jeg synes, det er en skam. Jeg forsøger at fortælle om skyggesiderne af den livsstil. Det har jeg selv oplevet. Selvom man i øjeblikket synes, at det er fedt at være i, så kan jeg godt retrospekt se, at det ikke er det fedeste, lyder det velovervejet fra Malthe.

Malthe Nielsen er ikke bange for at tage tunge emner op i sine sange, og der er ikke noget, der bliver pakket ind.

- Man skal kunne turde at tage nogle chancer engang imellem. Ellers tror jeg ikke, jeg ville lave den musik, jeg laver. Min musik kan måske godt få nogle til at slukke for radioen eller give en spontan lyst til at gå i kirke, lyder det smilende fra Intensiv MC.

Rapscenen har udviklet sig på en negativ måde de seneste år i Aalborg, hvis man spørger Intensiv MC.

- Der var engang bedre plads til den alternative musik, der er ikke så meget plads til det i nattelivet længere. Det er mere den musik, der bliver spillet i radioen, der dominerer. Så jeg kan godt savne, at der er mere plads til kulturen omkring Hip Hop, som der var tidligere. Hvad enten det er grafitti, skateboard eller musikken. Studenterhuset gør en stor indsats, og Skråen forsøger også, men jeg kunne da godt bruge et sted, hvor der er plads til mere alternativ musik. Det er der, mangfoldigheden sprudler mest, lyder fra Malthe.

Malthe er i øvrigt meget begejstret for, hvordan byen er kommet til at se ud, og det der er blevet gjort på havnefronten.

- Men jeg elsker Aalborg som industriby, så jeg kan da godt savne et par nedlagte siloer og det mere rå look, lyder det afslutningsvist fra Intensiv MC.

Laver du musik, og kunne du også tænke dig at komme i betragtning til ANR Demo? Så send en mail om dig selv og noget af din musik til demo@anr.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...