Internationalt tidsskift har forelsket sig i byen

AALBORG: Først var det New York Times, der kaldte os et af de hotteste steder i verden at holde ferie. Nu lægger et andet internationalt tidsskift sig lige i slipstrømmen og udnævner Aalborg til en af de bedste mindre byer i verden.

Magasinet Monocle har nemlig forelsket sig i vores by og særligt Utzon Center.

- Jeg er vanvittigt stolt, lyder det fra Lasse Andersson, der er kreativ direktør på Utzon Center, i en pressemeddelelse.

Det er netop Aalborgs kulturliv, som bliver fremhævet i det engelsksprogede magasin, der udkommer over hele verden.

Monocle peger som New York Times på Utzon Center som et af byens stærkeste kort. Alene derfor vil et besøg til Aalborg være interessant, lyder det i magasinet.

Monocle, der især skriver om kultur, livsstil, design og erhvervsliv, har i flere år udgivet en anden liste over de mest beboelige hovedstader og større byer i verden med den højeste livskvalitet. København har ligget helt i toppen.

Nu har Monocle så lavet en ny rangering, der fokuserer på små byer. Og her er Aalborg nummer 20 på magasinets Small City Index, der udkommer for første gang torsdag.

- I foråret havde jeg et møde med Nolan Giles, der er designredaktør på Monocle. Vi talte om Utzon Center og vores arbejde. Og selvfølgelig også om Aalborg, og den stærke udvikling, som byen og Utzon Center har været igennem. Så Nolan blev fascineret af Aalborg, og han fik vores input, så nu er Aalborg med på Small City Index, siger Lasse Andersson.

Monocle fremhæver blandt andet havnefronten og kulturlivet i Aalborg samt Utzon Center, der er blevet internationalt anerkendt for sin formidling af arkitektur.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...