Mad & Drikke

aalborg:nu besøger Hotel Hvide Hus

Vi kiggede forbi restauranten på det høje hotel for enden af Kildeparken, hvor kokkeelev Christian Paulsen præsenterede os for flere retter.

14. oktober 2017 kl. 11:56

Aalborg: De fleste i byen er nok klar over, hvor man finder Comwell Hotel Hvide Hus. Den høje bygning er i hvert fald svær at overse, når man bevæger sig ned ad Vesterbro eller igennem Kildeparken. Måske er det alligevel ikke alle, der helt ved hvilken madoplevelse, der gemmer sig indenfor i stedets restaurant, der er åben for alle.

Vindue til køkkenet

Vi bevæger os op ad den store trappe til hotellets første sal og finder restauranten. Det er først på dagen, og der er endnu ikke kommet gæster til dagens frokost. Man kan dog fornemme forberedelserne fra køkkenet, hvor lyden af snakkende kokke og skramlen med diverse køkkenredskaber indikerer, at der er endnu en travl dag i vente. Restauranten er indrettet i en enkel og moderne stil, og der er store panoramavinduer med udsigt ud til den altid aktive Vesterbro.

I hjørnet af lokalet støder man på en anden slags vindue, nemlig et uden glas, der giver et direkte kig ind i a la carte køkkenet. På den måde kan man som gæst følge med i, hvordan maden tilberedes, og sanserne kommer på arbejde allerede inden, maden bliver serveret, når lyde og dufte breder sig.

Der finder vi også Christian Paulsen, der tager imod os. Han er kokkeelev på Hotel Hvide Hus, og har været her hele sin læretid, der slutter om halvandet år. Han begynder at finde sine remedier frem, for hans plan er at tilberede tre af hotellets retter samt en snack, imens han fortæller om stedets menu og fokus på råvarer, for det er ikke tilfældigt, hvad der bestilles hjem til køkkenet.

Det økologiske bronzemærke

Det er tydeligt i selve restauranten, hvor man bliver mødt et indrammet diplom med det velkendte Ø-mærke. Det er det officielle økologiske bronzemærke, som Hotel Hvide Hus blev tildelt tidligere på året. Det er et af de få hoteller i Nordjylland, der har mærket, og det er et udtryk for, at 30-60 procent af køkkenets anvendte råvarer er økologiske. Udfordringen i at have økologi på så stort et hotel er nemlig, at det ville blive omstændigt og dyrt med 100 procent økologi, men det er vigtigt for Hotel Hvide Hus at vælge Ø-mærket hver gang, det giver mening. Det de prioriterer højest i forhold til økologi er derfor alle grøntvarer og størstedelen af kødet. Christian Paulsen siger:

- Jeg er meget glad for at kunne arbejde med økologiske råvarer i min læretid. Kvaliteten er i mange tilfælde bedre, og man bliver inspireret, når man arbejder med lækre og friske ting. Det handler også om at være et godt forbillede. Restaurationsbranchen er ét af de steder, der sender mest mad ud, så jeg synes, det er godt, at vi starter.

Christian Paulsen er glad for at være kokkeelev på Hotel Hvide Hus, hvor han får lov at prøve lidt af det hele og har fået mere og mere ansvar. Generelt er han glad for den vej, han er gået:

- For mig er kokkefaget et stolt håndværk. Man er glad, når man præsenterer sin mad for nogen, og det er endnu bedre, når man også kan for lov at fortælle gæsten historien bag det, man serverer.

To spisesteder

Christian Paulsen går længere ind i køkkenet og tænder for en pande. Han er stadig i fuld gang med retterne, som han tilbereder med stor koncentration. De færdige tallerkner ligner små kunstværker, som de kommer ud én efter én i vinduet. Eksempelvis er en af retterne pyntet med estragonskum og et gitter lavet af kammuslinger og blæksprutteblæk, og en anden med et stor stykke grillet spidskål, der er blevet pyntet og krydret. Christian Paulsen fortæller, at menuen i restauranten overordnet består af klassiske retter, som alle har fået et twist. Når man kigger ned over udvalget emmer det også af velkendt mad med et touch af gourmet.

Men det er ikke den eneste type mad, der serveres på Hotel Hvide Hus, hvor der også er et barområde med et mere caféinspireret kort.

Udover de to spisesteder har Hotel Hvide Hus også en del selskaber, hvor man sammen med kokken kan sammensætte festens menu.

Annonceret indhold

Nyeste