Aarhus-kæden har efterhånden åbnet restauranter i mange danske byer, og alle er de enige om hvilken burger, der er favoritten. Undtagen i Aalborg

AALBORG: Der hersker lige nu en regulær krig på burgermarkedet i byen, hvor nye steder blomstrer op med deres fortolkning af, hvad en god burger skal indeholde. Alligevel mener The Burger Shack, at de har noget særligt at tilbyde aalborgenserne.

Camilla Gammelgaard og Claus Søndberg (foto)
Kødet til bøfferne kommer fra fritgående kvæg og bliver flammegrillet i restaurantens køkken.

Vi er bare skide gode

Det er som at træde ind i en gammel skovhuggerhytte i USA, når man åbner døren til The Burger Shack’s lokaler på Østerågade. På væggene hænger gamle billeder side om side med jagttrofæer og autentiske lygter, man nok oftest forbinder med minearbejde i fortiden. Lidt modsat dufter der til gengæld af grill og friture, og bag disken er flere ansatte i fuld gang med at lave mad til sultne gæster i restauranten. The Burger Shack har, som navnet antyder, specialiseret sig i at lave burgere, men de er netop trådt ind i et område, hvor man finder burgere på hvert gadehjørne. Derfor melder et spørgsmål sig hurtigt på banen. Hvad kan The Burger Shack? Svaret kommer prompte fra den purunge restaurantmanager Rebecca Kaufholz:

- Hvis jeg skal sige det helt simpelt, så er vi bare skide gode, og vi laver rigtige lækre burgere.

Camilla Gammelgaard og Claus Søndberg (foto)
Man kan få tre forskellige burgere på The Burger Shack - oksekød, kylling eller vegetar.

Vi er helt pjattede med...

Hun er bare 19 år gammel, men hun har allerede fået den daglige styrepind i restauranten i Aalborg. Hun virker dog fuldt fokuseret på opgaven, og indtil videre er hun godt tilfreds med tjansen i den nordjyske hovedstad, for mange aalborgensere har allerede lagt vejen forbi The Burger Shack, der havde deres første åbningsdag den 1. januar.

- Det er gået over alt forventning, og det er der flere grunde til. Især personalet har klaret det meget bedre, end jeg havde turde håbe på, for selvom de alle sammen er helt nye i det, så har de klaret det rigtig godt, fortæller Rebecca Kaufholz.

Aalborgenserne har især taget godt imod én ting på menukortet, og den overrasker virkelig folkene bag The Burger Shack, for det adskiller sig fuldstændig fra salget i deres øvrige restauranter.

- Det er faktisk lidt sjovt. Normalt sælger vi helt klart flest oksekødsburgere med masser af ost og bacon. Det er den burger, vi er kendt for alle steder, men i Aalborg sælger vi helt utrolig meget kylling. Det kommer virkelig bag på os, for det har vi slet ikke oplevet i de andre byer. Aalborgenserne har måske en anden smag, siger Rebecca Kaufholz.

Camilla Gammelgaard og Claus Søndberg (foto)
Der er hyggelig stemning og The Beatles i højtalerne på The Burger Shack.

Kvalitet og hygge

Hun erkender samtidig, at der er hård konkurrence på markedet i byen, og det kræver, at man er sin egen. I den forbindelse peger hun på flere ting, hun mener, der er helt specielle for The Burger Shack.

- Vi er kvalitetsbevidste og bruger kun de gode produkter som for eksempel kød fra fritgående kvæg og økologiske grøntsager. Derudover tænker vi rigtig meget på bæredygtighed. Alt vores spild bliver sendt til re-food, så det ikke ender med at blive smidt ud, fortæller Rebecca Kaufholz.

Nogle af disse ting har man måske hørt andre steder, men helheden af The Burger Shack skiller sig ud.

Camilla Gammelgaard og Claus Søndberg (foto)
Madstedet har en atmosfære som i en ægte amerikansk træhytte af ældre dato.

- Her er indrettet med inspiration fra en amerikansk hytte, der er træ på væggene og hyggelig atmosfære, og musikken, der spiller, er primært 60’er musik som for eksempel The Beatles, for det skaber en rigtig god stemning. Hele tanken om det uformelle passer også godt sammen med vores menu, hvor du får en klassisk håndholdt burger, siger Rebecca Kaufholz.

Og når nu man er inspireret af det dansk/amerikanske, så stiller det også et krav til maden. Det skal ikke nødvendigvis være grønt og fedtfattigt.

- Vi laver burgere, og der skal være plads til en god gang snask, griner Rebecca Kaufholz.

Specialøl og åben om natten

Noget andet, der måske er nyt for mange, er udvalget af øl. I køleskabet finder man nemlig nogle mørke dåser med et logo, der forestiller et kranium omgivet af en masse farver. Udover designet på beholderne, så adskiller øllene sig en del fra de velkendte grønne Tuborg eller Carlsberg, der ofte finder vej til hylderne.

- Vi har tre slags Pistonhead, som er amerikansk øl, der er produceret i Sverige. Den første er en ’Flat Tire’, og det er en lys øl med et tvist af lime og mynte. Den næste hedder ’Kustom Lager’, og det er en økologisk øl, der nok bedst kan sammenlignes med en classic. Den sidste er en ’Full Amber’, og det er en mørk øl, der minder mest om en Indian Pale Ale. Alle tre øl har det tilfælles, at de har en eftersmag af citrus. Så det er specielle øl, som man måske ikke har prøvet før, siger Rebecca Kaufholz.

Og når nu vi er ved øl, så er det nærliggende at snakke åbningstider. The Burger Shack er nemlig placeret i den ende af Østerågade, der vender ned mod havnen, og dermed er den ikke langt fra Gaden. Det er også en overvejelse, folkene bag Aarhus-kæden har gjort sig, for Rebecca Kaufholz fortæller til aalborg:nu, at der fra på fredag er åbent om natten i weekenderne. Nærmere bestemt kan du komme ind og få en gang burger og fritter til klokken fem de to nætter.

Camilla Gammelgaard og Claus Søndberg (foto)
Aarhus-kæden har åbnet deres nye restaurant på Østerågade.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...