Masser af oplevelser i vente på havnefronten, arrangøren håber på op mod 80.000 besøgende

AALBORG: Musik, arrangementer, underholdning - og flotte skibe, ikke mindst.

Alle sejl er sat til for at gøre Aalborg Regatta til en folkelig begivenhed for både store og små. Arrangøren håber, at mange tusinde vil møde op på havnefronten, mens regattaen sætter sit præg på bybilledet.

Især en ting spiller ind, når antallet af besøgende skal gøres op - noget vi har talt meget om den seneste tid; vejret.

- Det er afgørende for et arrangement som Aalborg Regatta, og jeg håber på 60.000 besøgende - og op mod 80.000, hvis vejret er godt, siger Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune.

Han sender en tanke tilbage til sidste år, hvor den officielle åbning blev flyttet ind under Limfjordsbroen på grund af store mængder regn.

- Heldigvis blev vejret bedre de følgende dage.

En palet af oplevelser

Aalborg Regatta så dagens lys første gang i 2012, og sejlskibsstævnet udvikler sig år for år med flere aktiviteter og punkter på programmet, og nye skibe kommer til. I år er der blandt andet åbent skib på Skoleskibet Danmark og Absalon, ligesom man også kan komme ombord på hollandske Gulden Leeuw og russiske Shtandart.

Tina Larsen
Aalborg Regatta trækker altid tusindvis af mennesker til byen - blandt dem besætningerne fra skibene, der inviterer ombord til åbent skib. Arkivfoto: Michael Koch

Udover det maritime islæt er regattaen i høj grad lig med mangfoldighed - og folkelighed.

- Jeg synes, at vi har sammensat en god palet af oplevelser til en god dag på havnen, siger Søren Thorst og fremhæver, at folkefesten henvender sig til alle.

- Hvad man får ud af det, kommer nok an på alder. For de yngste er der eksempelvis et kæmpe hoppeland, andre vil nok finde det spændende at besøge skoleskibet, mens andre igen gerne vil se VM for racerbåde.

Netop at få en afdeling af F2 Power Boat World Championship til Aalborg er noget af det, Søren Thorst er mest stolt af ved dette års regatta.

- Det er første gang, VM finder sted i Aalborg, og jeg føler, at det er en blåstempling.

Liv og glade dage

At havnen kommer til at summe af liv og glade dage, er noget, eventchefen mener, gavner hele Aalborg.

- Vi har en flot havnefront, som vi kan bruge og vise frem for alle. Det kan vi være stolte af, siger Søren Thorst.

- Og så håber jeg, at man tager godt imod det varierede program og får nogle gode og hyggelige dage, hvor man kan opleve fjorden, aktiviteterne og skibene.

Aalborg Regatta 2018 åbner officielt på torsdag klokken 18 og varer til søndag eftermiddag.

Du kan se hele programmet her:

Aalborg Regatta 2018
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...