Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje kan Aalborg Roller Derby nu fastholde gode rammer for de frivillige officials til foreningens årlige turnering

AALBORG: Aalborg Roller Derby har fået 13.930 kr. i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen kan Aalborg Roller Derby se frem til at arrangere 10 kampe fra 4. til 5. maj 2019 i Nørresundby Idrætshal til turneringen, The Northern Takedown.

Turneringen tiltrækker ikke kun spillere men også frivillige officials fra nær og fjern for at få god erfaring som for eksempel dommere eller scorekeepers. Med størstedelen af støtten kan Aalborg Roller Derby give danske officials fra København, Odense, Århus og Aalborg forplejning under turneringen og en overnatning som kompensation for deres transport og tak for deres deltagelse.

Amalie Christine Blicher, bestyrelsesmedlem i Aalborg Roller Derby, ser især frem til at turneringen kan være med til at dygtiggøre danske officials:

- Vores danske officials rejser gerne ud af landet for at dygtiggøre sig i professionelle kampe og turneringer. Nu har de også Aalborg Roller Derbys første turnering som WFTDA medlemmer, som svarer til fodboldens FIFA. Det betyder roller derby på et højere niveau for skaterne men også for officials, og vi ser gerne at det bliver en lærerig oplevelse for alle parter.

Amalie er også formand for roller derbys sportskomite i Rullesport Danmark, og hun tror på at initiativer som dette er med til at bevare et godt sammenhold mellem de danske roller derby foreninger.

- Det er ikke vores pligt at gøre turneringen attraktiv for danske officials. Det er vores ønske. Vi får mange ansøgninger fra officials verden over, men de danske officials er vigtigere for os. Vi tror på at arrangere professionelle turneringer og kampe er med til at fastholde vores nuværende officials i klubben og i Danmark.

Støtter foreningsidrætten

Aalborg Roller Derby har modtaget bevillingen på 13.930 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...