Byrådet vil lave ny fortælling om byen, og du kan få lov at give dit besyv med

AALBORG: Rygende skorstene. Trætte og beskidte industriarbejdere i gaderne. Cement, beton og eternit.

Billederne af Aalborgs fortid står stadig stærkt i manges erindring. Men billederne er ved at være slidte, og det er blevet tid til at tegne et nyt portræt af Aalborg Kommune.

- Aalborg er altså ikke, som den var engang. Meget har ændret sig. Derfor vil vi i Aalborg Byråd i efteråret finde frem til en opdateret fortælling om det særlige og betydningsfulde ved Aalborg. DNA Aalborg kalder vi det. Vi vil skabe en ny fortælling, som vi kan give videre til vores børn og børnebørn, til besøgende i byen, og når vi kommer ud i verden. En samhørighedsfølelse og et brand, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Tanken er at finde frem til det unikke og betydningsfulde ved Aalborg, derfor bliver borgere, erhvervsliv, kulturliv, foreningsliv og uddannelsesinstitutioner inddraget via borgerinterviews, borgertopmøde og sociale medier. Der bliver også en mere formel runde, hvor grupper, råd og nævn bliver hørt.

- DNA Aalborg skal styrke vores selvopfattelse og være et pejlemærke for det arbejde, vi udfører i byrådet og de visioner, vi har for fremtiden. Man må gerne blive stolt og tænke; ja her er da super fedt at bo, leve og arbejde. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis vi kan bruge fortællingen strategisk til at tiltrække nye borgere, virksomheder og f.eks. investorer, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Visionsprocessen er allerede i gang og slutter med et borgertopmøde 10. november 2018.

På aalborg.dk/dna kan du fortælle, hvad du synes kendetegner Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...