Mike Vestergaard. Privatfoto

Mike Vestergaard kandidat til en af advokatbranchens mest prestige-fyldte priser

AALBORG: Mike Vestergaard, 5. semester stud.merc.jur. på Aalborg Universitet, er nomineret til en af advokatbranchens mest prestigefyldte priser, nemlig "Karnov Nytænkerpris 2018", hvor de andre nominerede er nogle af Danmarks største advokatkontorer. Det er første gang en studerende er nomineret til prisen.

7. februar 2017 startede Mike Vestergaard sin egen retshjælp op. Han stiftede Lejerens Frie Retshjælp, hvor han havde ambitioner om at flytte grænser for, hvad man kunne som studerende og at innovere en branche med så meget potentiale. Under ti måneder senere er han nu nomineret til en af de mest prestigefyldte priser inden for advokatbranchen - selvom han ikke engang er færdig med sin bachelor endnu.

Det er første gang nogensinde at en studerende er nomineret til prisen, og Mike Vestergaard er blandt andet nomineret sammen med Kammeradvokaten og Plesner.

Han har skabt en retshjælp, som ikke følger en klassisk branche. Han har i stedet taget udviklingen ind og sammenkoblet den med begrebet retshjælp. Det har gjort ham til en af Danmarks største talenter indenfor branchen. Som den første nogensinde har han lavet en retshjælp, som er specialiseret inden for ét specifikt område, og som foregår ved 100 procent digital rådgivning. På under 10 måneder er retshjælpen gået fra kun at være Mike selv til nu at have over 40 juridiske rådgivere siddende i tre afdelinger i landet: Aalborg, Aarhus og Odense. I denne periode har de behandlet over 3600 sager, haft over 40.000 besøgende på deres hjemmeside og blevet Danmarks største retshjælp på de sociale medier.

Mike Vestergaard lader sig ikke begrænse af hverken alder eller semester, hvilket er meget usædvanligt indenfor en branche, hvor klassiske dyder er et must. For et par måneder siden udgav han en domssamling i lejeret, som blev til, efter han på egen hånd læste over 3500 domme. Domssamlingen blev udarbejdet alene på 20 dage. Den blev forudbestilt af over 400 advokatkontorer, ejendomsmæglere, retshjælpe, investorer, boligselskaber - og administratorer,

med flere. Han er blevet referenceperson for mange hvad angår lejeretlige situationer; Både advokater, kommuner, boligadministratorer og organisationer gør ofte brug af hans hjælp.

Hans motto for foreningen har fra start været, at "Alle i Danmark skal have adgang til os - underordnet beliggenhed og indkomst - men vi skal proaktivt opsøge de befolkningsgrupper, der har mest brug for os". Dette udgangspunkt har medført, at han har skaffet samarbejdsaftale med danske krigsveteraner, De hjemløses Landsorganisation, reformramte og andre folk, der ikke altid står i den nemmeste situation. Han står personligt til rådighed for disse grupper, hvorved de altid har adgang til hans direkte telefonnummer og mail. Han besvarer altid ethvert opkald personligt og tager hånd omkring disse folk, selvom han ikke er meget for at indrømme det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...