Anna Netrebko er verdensberømt operasanger, og så ses hun med Putin. Arkivfoto.
Livet her

Aalborg Symfoniorkester skal alligevel ikke optræde med kontroversiel russisk operasanger

Onsdagens koncert i Hamborg er udskudt til efteråret

01. marts 2022 kl. 16:11

AALBORG: I weekenden blev hendes koncert aflyst i sidste øjeblik. Den verdensberømte operasangerinde Anna Netrebko skulle have optrådt i Musikhuset i Aarhus, men bare en time før koncertstart meldte arrangøren ud, at koncerten var aflyst - på sangerindens eget initiativ.

Inden da havde adskillige aarhusianere og byrådspolitikere udtrykt manglende forståelse for, hvordan arrangementet kunne gennemføres efter situationen i Ukraine har udviklet sig til invasion og regulær krig.

Indtil i dag stod Aalborg Symfoniorkester i en lignende knibe. På onsdag var det nemlig deres tur til at lege med en af de helt store på den internationale operascene, når de skulle accompagnere Anna Netrebko til en koncert i Hamborg.

Men det kommer altså ikke til at ske - for nu er koncerten blevet udskudt. Det skriver symfoniorkesteret i en pressemeddelelse.

- I lyset af den nuværende ekstraordinære situation er musikere såvel som ledelsen i Aalborg Symfoniorkester glade for, at orkesteret ikke skal gennemføre koncerten med Anna Netrebko i Hamborg. Vi befinder os i en historisk alvorlig situation, og som kulturinstitution bærer vi et vigtigt ansvar i at sætte ind, hvor vi kan. Vi har således de seneste dage været i intens dialog med koncertens arrangører frem mod dagens udmelding.

Aalborg Symfoniorkester kommer ifølge direktøren heller ikke til at deltage i den udskudte koncert den 7. september.

- Jeg er netop blevet spurgt, om orkesteret vil spille med til koncerten den 7. september, men det har jeg takket nej til.

Allerede mandag udtalte Aalborg Kommunes kulturrådmand, Jes Lunde, at han ikke mener symfoniorkesteret bør deltage i koncerten.

- Det rigtige er, ikke at deltage i denne her koncert. Solisten er en nær kontakt til Putin, og vi bliver nødt til at vise Rusland, at vi reagerer og tager afstand fra invasionen i Ukraine på alle områder, fortæller han.

Selvom symfoniorkesteret har kæmpet med problemstillingen siden i mandags er det dog ikke dem, der har taget beslutningen - det er Anna Netrebko selv, som i pressemeddelelsen skriver:

- Det er ikke tid til at lave musik og optræde. Derfor har jeg besluttet at jeg vil tage en pause med at optræde. Det er en meget svær beslutning at tage, men jeg ved, at mit publikum vil forstå og respektere beslutningen.

Koncerten er udskudt til 7. september, hvor alle købte billetter stadig er gyldige - men det bliver altså uden Aalborg Symfoniorkester.

Annonceret indhold

Nyeste