En række danmarksmesterskaber i en tætpakke uge kan være på vej i byen

AALBORG: En uge fyldt med sport på allerhøjeste niveau - det kan meget vel blive til virkelighed i Aalborg om et par år.

Det er Danmarks Idrætsforbund, der vil skabe en folkefest ved afvikle en række danmarksmesterskaber i forskellige idrætter i en tætpakket DM-uge, som skal gentages hvert år og begynde i 2021.

Aalborg har allerede meldt sig på banen som første værtsby, og kommunen og DIF har underskrevet en hensigtserklæring om at afvikle den første DM-uge i historien i uge 25 i 2021 - og igen på et tidspunkt året efter.

- Vi vil idræt og sport i Aalborg. Vi tør satse på nyt, vi ved at den lokale opbakning er stor, og vi har faciliteter af høj kvalitet til det. Vores omdannede havnefront, Vestre Fjordpark, Aalborg Stadion og Skovdalen Atletikstadion er blot nogle af de steder, der kan skabe oplevelser for både idrætsudøvere og publikum centralt i Aalborg, siger sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl i en pressemeddelelse.

Det er i anledning af sin 125-års fødselsdag, at forbundet vil begynde den nye tradition, og ambitionen er at skabe en kæmpe folkefest, som skal gentages hvert år forskellige steder i Danmark.

Endnu er der ikke lavet konkrete aftaler med nogen specialforbund, men en lang række af DIF’s 62 specialforbund har vist stor interesse og ser en kæmpe fordel i at samle idrætterne og skabe et attraktivt DM-produkt til danskerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...