McDonald’s opruster, for der er brug for ekstra burgere, fritter og cola, når tømmermændene rammer

AALBORG: 1. januar er årets absolut travleste dag for alle fastfoodrestauranter i hele landet. En stor del af befolkningen skal have plejet tømmermændene med de simple ingredienser salt, fedt og sukker, der på magisk vis kan fjerne både hovedpine og kvalme. Et af de mest populære steder på denne dag er selvsagt fastfoodgiganten McDonald’s, og både hos afdelingerne i Skalborg og på Nytorv kan de mærke, at aalborgenserne har hårdt brug for fritter, burgere og kold cola på dagen efter årets sidste fest.

- Nytår hos McDonald’s Nytorv er en af de travleste dage skarpt efterfulgt af Karneval og J-dag. Det, der adskiller Nytorv fra de andre McDonald’s restauranter i byen, er, at det største salg ikke ligger om dagen den 1. januar men nytårsnat i tidsrummet klokken 3-7, fortæller Cecilie Baggesen, restaurantchef hos McDonald’s Nytorv.

- Derefter har vi en kort pause, mens folk sover, og travlheden starter som regel allerede igen klokken 11, hvor vi igen står klar til at byde på nem mad, fortsætter hun.

Pauline Vink
Det er populært at køre forbi McDonald's Skalborgs McDrive den 1. januar, så man må væbne sig med tålmodighed, når man skal have stillet sin trang til fastfood. Foto: Lasse Sand

Bacon indkøbt i kilovis

Hos McDonald’s i Skalborg er der hvert år også en lang bilkø, der allerede starter på Skalborg Bakke og slanger sig hele vejen ned til den store burgergigants McDrive.

- Hele ugen mellem jul og nytår kulminerer med årets travleste dag 1. januar, og er meget anderledes i forhold til normale uger. Vi har mange flere gæster faktisk, omtrent 20 procent flere end vi har normalt, fortæller Martin Gregersen, restaurantchef hos McDonald’s Skalborg

Hos Martin Gregersens McDonald’s restaurant forventer de at have 6500 kunder i løbet af 1. januar, og det kræver et stort arsenal af ekstra råvarer, der skal ligge klar på lager op til den store dag. Der er derfor købt ind i stor stil, og Martin Gregersen forventer, at der vil blive brugt hele 7000 ekstra burgerboller, 10.000 skiver ekstra ost og ikke mindre end 70 kilo ekstra bacon på denne dag sammenlignet med en helt almindelig dag.

Pauline Vink
McDonald's restauranterne har ekstra travlt 1. januar. Foto: Lasse Sand

Gør det til en hyggelig dag for medarbejderne

Hos McDonald’s Nytorv er næsten alle medarbejdere kaldt på arbejde, for det skal nemlig gå rigtig stærkt, når de mange kunder kommer forbi for at blive bespist. Heldigvis har de ansatte forståelse for, at der er brug for alle de hænder, som er til at få fat i. Faktisk synes medarbejderne også, at det er en sjov dag at være på arbejde, fordi det er en dag med fuld fart på og plads til nytårssjov.

- Vi er omkring 25 på arbejde i de højeste timer, og i år arbejder alle, der ikke er udenlands over jul og nytår faktisk, fortæller Cecilie Baggesen.

- Heldigvis vil de fleste gerne være på arbejde, og syntes det er en sjov dag. Vi plejer at byde det nye år velkommen med nytårsskål og have kransekage stående klar til dem, der arbejder om natten, og så har de ansatte også lov til at være festligt klædt på dagen, fortsætter hun.

Hos McDonald’s i Skalborg er der i løbet af 1. januar 65 ansatte på arbejde, og her er den travleste tid omkring aftensmad, hvor der vil være cirka 55 ansatte på arbejde samtidig, og selvom at man skulle tro det, er det slet ikke svært at få så mange folk til at komme på arbejde.

- Alle vores ansatte ser meget frem til at arbejde denne dag, da vi får rigtig travlt. Der er en helt speciel, positiv, stemning hele dagen alle medarbejdere i blandt. Det kan godt være der kommer nogen med lidt røde øjne og en ekstra trang til en tår Cola engang imellem, men det tager vi med, fortæller Martin Gregersen.

Pauline Vink
Det er kun få medarbejdere, der har fået fri til årets travleste dag på Aalborgs McDonald's restauranter. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...