Hæder til Better World Fashion fra Aalborg

AALBORG: De fleste vil nok have svært ved at påstå, at deres forretningsmodel er bedst for verden.

Men det kan modevirksomheden Better World Fashion fra Aalborg, der producerer skinjakker ikke desto mindre roligt gøre.

12. juni blev de for anden år i streg kåret som vinder af “Best for the Environment" prisen.

Prisen betyder, at firmaet er blandt top 10 procent af de såkaldte globale "B Corp virksomheder" ("B Corp" står for Benefit Corporation, en global bevægelse af fremsynede virksomheder, der redefinerer det, der skaber succes i erhvervslivet, som er bedst for miljøet, red.).

Og det til trods for, at firmaet faktisk er del af en branche, der er en af de mest forurenende industrier i verden.

Anne Helene Kahr Thomsen
Firmaet vil gerne være del af den bevægelser, der sender modebranchen i en mere bæredygtig retning. Arkivfoto: Torben Hansen

At firmaet kan arbejde med god miljø-samvittighed, skyldes, at Better World Fashion har udviklet et nyt koncept, hvor kasserede skindjakker bliver syet om til nye skindjakker.

Foret er af polyester, som er fremstillet af genbrugte plastikflasker. Lynlåsen og knapperne består af omsmeltet metal. Det eneste element, som ikke er 100 procent bæredygtigt er sytråden.

Better World Fashions læderjakker får desuden hver deres helt egen historie. Modehuset har udviklet en app, hvor kunder kan læse den enkelte jakkes unikke historie, om hvem der har båret den, og hvad den har oplevet. Desuden kan kunden skrive sin egen jakkes historie i app’en og dele den på sociale medier.

Når jakken er slidt og ikke kan mere, genbruger Better World Fashion skindet, så skind og historie spredes til næste generations jakker.

Anne Helene Kahr Thomsen

Better World Fashion fokuserer ikke kun på at producere bæredygtige skindjakker, men også på at virksomheden gør sit bedste for at skabe værdi gennem sin opbygning, forretningsplan, medarbejderpolitikker, lokalområdet og i sine partnerskaber.

- Vi gør det lettere for modebevidste forbrugere at vælge et miljøvenligt alternativ. Vi vil være en del af den bevægelse, der sender modebranchen i en mere bæredygtig retning, forklarer en af Better World Fashions grundlæggere, Reimer Ivang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...