Dan Larsen har drevet Blomsterhallen siden 2018, men nu er butikken sat til salg. <i>Foto: Lise Sastakauskas Østergaard</i>
Livet her

Aalborgs ældste blomsterbutik lukker efter modgang

Siden 1933 har Blomsterhallen ligget på hjørnet af Hasserisgade og Sankt Jørgens Gade, men nu er det snart slut

23. september 2022 kl. 17:49

AALBORG: Da Dan Larsen overtager Blomsterhallen i 2018, har han ingen chance for at forudse de udfordringer og ulykker, der går ham i møde:

Efter et lille år i butikken bliver hans ægtemand syg af lungekræft og dør et halvt år senere. Så kommer den første corona-lockdown. Så dør faderen. Så lukker store dele af samfundet endnu en gang som følge af corona-pandemien. 

Og da Dan Larsen endelig er klar til at åbne Blomsterhallen i forbindelse med julesalget 2021, står vejarbejdet på Vesterbro for døren. Hasserisgade bliver lukket for gennemkørsel i marts 2022, og kunderne forsvinder.

- Hver gang jeg af den ene eller anden årsag havde haft butikken lukket, var det som at starte forfra,  fortæller Dan Larsen.

- Men vejarbejdet på Vesterbro var det, der blev dråben. 

Håber at Blomsterhallen videreføres

Beslutningen om at lukke Blomsterhallen har ikke været let. Især ikke set i lyset af, at butikken har ligget på hjørnet af Hasserisgade og Sankt Jørgens Gade siden 1933 - og altså kunne have haft 90 års fødselsdag næste år.

- Derfor har jeg brugt den første del af sommeren på at gennemtænke det hele, siger Dan Larsen og tilføjer:

- Min mand var en del af butikken, og udgangspunktet var, at det skulle være et fælles projekt for os, men det blev det desværre aldrig. Jeg har været alene i butikken, og med de nære dødsfald i familien, corona og vejarbejdet på Vesterbro har det været op ad bakke.

Siden midt-sommer har butikken derfor været til salg, og i de få måneder har der allerede været en række forskellige interesserede forbi. Dog ingen med intentionen om at videreføre Blomsterhallen, som Dan Larsen håber.

- Jeg synes, det er vemodigt at lukke Blomsterhallen, men nu må vi se. Butikken er stadig til salg, og jeg skal først have solgt alle varer og alt inventar, før jeg er ude.

Derfor er der nu ophørsudsalg i Blomsterhallen, hvor du kan købe blomster, krukker og vaser til nedsatte priser. 

Annonceret indhold

Nyeste