36-årige René Skalls hjerte banker for dyrene. Mød ham her

René Skall har arbejdet med dyr, siden han under et ophold i Australien fik mulighed for at være frivillig i den berømte Australia Zoo. Han blev siden uddannet veterinærsygeplejerske fra Dyrehospitalet City Syd, og de sidste fire år har han været leder af Kattens Værns internat i Aalborg. René Skall er født og opvokset i Halvrimmen ved Brovst, men bor nu i Klokkerholm ved Hjallerup sammen med hustruen Sara og de to børn Samson og Bella

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Jeg bliver glad, når jeg hører navnet Aalborg, Aalborg har altid været omdrejningspunktet i mit liv, uanset hvor jeg har været i livet. Så det får mig til at tænke på de gode tider, mens jeg gik på ungdomsuddannelsen.

Det får mig til at tænke på festerne, når der var danmarksmesterskaber i fodbold eller til karneval. For mig er Aalborg hjemme, også selvom jeg ikke er født i byen eller bor her nu. Og så er Aalborg en skøn by med Limfjorden og havnefront helt inde i centrum.

Susanne Justsen
René Skall har de sidste fire år været leder af Kattens Værns internat i Aalborg. Foto: Torben Hansen

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Jeg har boet mange år i Vestbyen, og den vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Det er jo også her, Aalborg Stadion ligger, så jeg er kommet der selv som meget ung.

I dag arbejder jeg i Øster Sundby, og området herude er bare virkelig dejlig - noget som jeg måske ikke har været god nok til at se, før jeg fik min dagligdag herude.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Alle personerne bag disken i Aalborg Spilforsyning. Jeg kommer der hver uge og bruger en hel del af min fritid og alt for mange af mine penge hos dem. Super service og god viden giver bare en fantastisk oplevelse hver gang.

Ellers er det jo alle mine dejlige kollegaer på Kattens Værn. De er med til at hjælpe en hel masse katte hver eneste dag, og de er virkelig nogle, som alle burde se op til, for det fortjener de.

Susanne Justsen
René Skall fandt hunde lidt for kedelige og nemme - de manglede simpelthen personlighed, syntes han. Foto: Torben Hansen

Du er leder af Kattens Værns internat i Aalborg. Hvorfor har du valgt at arbejde med katte?

Det lange historie kort er, at jeg igennem mit arbejde som veterinærsygeplejerske arbejdede med mange forskellige dyr, og efterhåndende fandt jeg hunde lidt for kedelige og nemme - de manglede simpelthen personlighed.

Katte er karismatiske dyr, som meget oftere lader deres personlighed skinne igennem. Det kommer fra deres mindre selektive avl, og at de fra naturens side er solitære og lever alene. Vi mennesker er et tilvalg for katte - ikke en nødvendighed. Derfor er kærligheden fra en kat meget dybere funderet end fra for eksempel en hund.

Susanne Justsen
- Vi mennesker er et tilvalg for katte - ikke en nødvendighed, siger René Skall. Foto: Torben Hansen

Der er i øjeblikket meget snak om kattes rettigheder. Senest er der i Folketinget fremsat forlag om obligatorisk mærkning og registrering af katte. Hvordan synes du, at byens katte har det?

Heldigvis har langt de fleste katte i Aalborg det godt og bliver passet godt på af deres ejer.

Vi ser selvfølgelig også den anden side af medaljen, for faktum er, at der er steder, hvor der er for mange katte, og hvor de ikke bliver passet ordentligt. Hvis man ser den slags, vil jeg anbefale, at man kontakter Kattens Værn, da vi har en aftale med Aalborg Kommune om at indfange og hjælpe de herreløse katte i byen.

Vi er meget forsigtige for ikke at indfange folks private katte, men er katten ikke mærket, så er der en risiko for, at den kan komme på internatet, og med den nye bekendtgørelse på vej, ja så mister man faktisk retten til katten, hvis ikke den er mærket. Så få nu mærket jeres kat, så vi ikke ved et uheld tager den på internat.

Susanne Justsen
- Hvis man anskaffer sig en kat, så skal man gøre det, fordi man vil beholde katten altid, siger René Skall. Foto: Torben Hansen

Hvilke overvejelser skal folk gøre sig, før de anskaffer sig en kat?

Det vigtigste, man skal huske, er at have tid og råd til at tage sig af et nyt familiemedlem. Hvis man anskaffer sig en kat, så skal man gøre det, fordi man vil beholde katten altid. Vi ser selvfølgelig også katte, hvor ejeren desværre ikke kan have katten mere, og det er altid meget trist for både ejer og kat.

Man skal også sætte tid af til at tage sig af sin kat i hverdagen. Den skal aktiveres med leg og fodringsudfordringer, den skal soigneres, der skal tømmes bakke og så videre. Og så skal man altså huske, at det koster noget at holde en kat, ikke bare anskaffelsesprisen, men mest af alt foder, grus, legetøj og dyrlæge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...