Restauranten vil både køre med almindelig servering og have en foodtruck med helstegt pattegris udenfor til den store event

AALBORG: Tre retter god solid mad for 225 kroner, det er kort og godt konceptet for Aalborgs nye restaurant, der flytter ind i det tidligere Casablanca, og senest Sørensens, med facade ud til havnefronten og med udsigt over fjorden. Det er kendte profiler fra Aalborgs gastronomiske scene, som står bag.

Mads Hyllested, som driver Applaus og Bistro Dejavu, Kim Jeppesen og Anne Menendez fra Nam og Restaurant Menendez og Mikkel Jensen, som har stået i køkkenet på både Restaurant Mest og Restaurant Rusk, er nemlig indehavere af stedet.

Camilla Gammelgaard
Der knokles på fuld tid for at få restauranten klar til åbningen, og Mikkel Jensen glæder sig til at byde de første gæster velkommen. Foto: Lasse Sand

En uformel ramme

Oprindeligt var planen at åbne en midlertidig restaurant til The Tall Ships Races i lokalerne, men tanken om at åbne noget permanent dukkede relativt hurtigt op. Mikkel Jensen, der er udlært på Ruths Hotel i Skagen, er ansigtet udadtil og skal drive stedet i dagligdagen. Han har en masse erfaring fra køkkener med i bagagen, men det er første gang, han skal køre sin egen restaurant.

- Jeg glæder mig som et lille barn. Jeg kan næsten ikke vente til, vi åbner. Vi har virkelig knoklet med at få det hele klar, og nu vil jeg bare gerne i gang, siger Mikkel Jensen.

De fire indehavere af Restaurant Smaek har søgt inspiration fra andre storbyer til deres nye sted.

- Konceptmæssigt læner vi os en smule op af Madklubben i Aarhus og København. Vi tror på, at der er mange, som gerne vil ud og spise uden at skulle betale en formue hver gang. Derfor serverer vi tre retter mad for 225 kroner, og det bliver du mæt for, fortæller Mikkel Jensen.

- Det bliver et uformelt sted, hvor man ikke behøver at stryge den fine skjorte for at komme. Folk skal bare kunne dumpe ind helt spontant, fortsætter han.

Menukortet bliver blandet, og man vil eksempelvis kunne bestille en culottesteg, som kommer hel ind på bordet, så man selv kan skære de skiver, man vil have. Menuen byder også på andre solide retter, såsom tarteletter i en stor butterdejsskal og club sandwich. Uanset hvad man vælger, garanterer Mikkel Jensen, at man ikke går sulten derfra.

Camilla Gammelgaard
De fire restauratører har selv haft gang i pensler, klude og meget andet for at gøre stedet klar til åbning. Foto: Lasse Sand

Stor åbningsfest i vente

Dørene til Restaurant Smaek åbnes første gang tirsdag 2. juli. Dermed falder åbningen helt planlagt sammen med The Tall Ships Races, og indehaverne går all in til den store event.

- Der kommer til at stå en dj på terrassen, hvor der er plads til 100 personer. Skulle der regne, kan vi dække den helt til med vores kæmpe parasoller, hvor der også er varme under. På parkeringspladsen ud mod vandet, vil der komme en foodtruck, hvor Pelle Rosenbeck, der driver Rosenbeck Frilandskød i Dronninglund, vil sørge for helstegt pattegris med kartoffelsalat og broccolisalat, fortæller Mikkel Jensen.

Han forventer, at det bliver en åbning udover det sædvanlige, for havnefronten vil være sort af mennesker i forbindelse med The Tall Ships Races.

- Vi bliver selvfølgelig pressede. Der bliver travlt, og det er nyt for os, men det er en mulighed for at få en opstart uden lige. Vi ville jo ikke kunne åbne op med 1000 kuverter pattegris på en almindelig weekend, men det kan vi til Tall Ships, og det bliver vildt spændende, siger Mikkel Jensen.

Når dagligdagen starter efter åbningsfesten, kommer Smaek både til at køre morgenmad, frokost og aftenmenu, og konceptet går igen i det hele. Kvalitetsmad til en pris, hvor alle kan være med, afslutter Mikkel Jensen.

Camilla Gammelgaard
Mikkel Jensen håber på en åbning udover det sædvanlige. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...