Lasse Kjær står i spidsen for Geeks Gone Wild - mød ham her

AALBORG: Lasse Kjær er medlem af Lan Team Nord og hovedarrangør af Geeks Gone Wild, der finder sted i Gigantium 25. til 27. januar. Der er plads til omkring 1300 deltagere, og det gør esportsfestivalen til en af de største herhjemme. 25-årige Lasse Kjær har læst IT-teknologi på University College Nordjylland, og i dag er han esportskonsulent hos DGI Nordjylland.

Tina Larsen
Foto: Nicolas Cho Meier

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

En stærk storby som de seneste år har udviklet sig voldsomt.

Vi har et af verdens bedste universiteter inden for ingeniørfaget, og rigtig mange vælger at tage turen til Aalborg for at studere i stedet for Aarhus og København.

Dette har også gjort, at byen er i gang med en forvandling, hvor man for eksempel kan se, at flere studieboliger bidrager til at skabe en mere levende og flot by.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Der er et par steder, som betyder noget særligt for mig.

Jeg er utrolig glad for vores havnefront, specielt om sommeren - men uden sammenligning er det sted, som betyder allermest for mig, vores lille spejderhytte oppe på C. H. Rydersvej, hvor vi har vores klub Lan Team Nord.

Hvad betyder det for en by som Aalborg at have et arrangement som Geeks Gone Wild?

For en by som Aalborg har det en stor betydning at have et event som vores.

Vi er med til at sikre, at Aalborg er relevant både på det danske og internationale marked.

Vi har så sent som den 2. januar en artikel på verdens største CS:GO (Counter Strike GO) nyhedssite omkring vores internationale kvalifikation til vores CS:GO PRO turnering, hvor der i kvalifikationen er deltagere fra mere end 10 forskellige lande.

Lokalt er vi også med til at aktivere de unge i esportsklubberne, skoler og fritidscentre ved at give dem en fed oplevelse, når de deltager i vores event, hvor det sociale og hyggen er i fokus.

I har stået for Geeks Gone Wild 24 gange de seneste 14 år, og arrangementet er i kæmpe vækst - hvad er årsagen til det?

Den generelle vækst i esporten er jo helt sindssyg.

I 2022 forventer man - ifølge Goldman Sachs - i esporten at have et årligt antal seere online på 276 millioner og en omsætning på 2.9 milliarder dollars.

Det er naturligvis noget, som smitter af på events generelt i Danmark. Geeks Gone Wild er det største i regionen, og vi er en af de første arrangører som valgte at satse på at lave en oplevelse for gæsterne med sceneshow, underholdning og en masse gode kampe i både CS:GO og andre spiltitler.

Måden, vi har sikret opbakning fra miljøet omkring vores event på gennem årene, er at tage en masse snakke med vores deltagere, få noget konkret feedback og så se hvad de nye trends er i både ind- og udland, så vi kan lave det bedst mulige event.

Esport er i voldsom vækst, hvad kan Aalborgs unge bruge det til?

Man kan bruge den opmærksomhed, esport får i medierne, til at skabe en interesse hos børn og unge for at dyrke deres hobby i fællesskaber, for eksempel i foreningerne og ungdomsskoler.

Mange af dem, som er interesseret i esporten, har aldrig været en del af vores foreningsliv - eller er måske stoppet på grund af dårlige oplevelser med idrætter såsom fodbold og håndbold.

Men ved at skabe stor opmærksomhed så kan det være med til at give en forståelse hos forældre, som er i tvivl, om esporten er noget man skal ”dyrke”.

Så man kan få lov til at dyrke sin hobby på lige fod med andre sportsgrene og ikke gemmer sig i kalenderen, som vi gjorde, da jeg var 12 år.

Hvilke personer betyder noget særligt for dig i dit privat- og arbejdsliv?

Mine forældre og mine søskende er uden tvivl dem, som betyder mest for mig. Det betød enormt meget for mig, dengang de accepterede, at esporten og gaming var en stor del af mit liv, og siden da har de støttet mig 100 procent.

I mit arbejdsliv er det uden tvivl mine gode kollegaer hos Lan Team Nord. De sidste tre måneder op til Geeks Gone Wild er det fire-fem timers arbejde hver dag ud over vores normale arbejdsliv for at komme i mål med eventet.

Så at vi mødes og har det super sjovt, hver gang vi er sammen, det gør en kæmpe forskel i min hverdag.

Og det gør, at man har lyst til at lave sådan et stort stykke frivilligt arbejde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...