Thomas Blum bor i Aalborg og har netop udgivet sin første single 'Et bedre sted'. Foto: Lasse Sand
Livet her

Aalborgs unge talent: Thomas drømmer om at leve af sin musik

Den unge musiker elsker at bo i Aalborg, som, han mener, har et godt musikfællesskab. Mød ham her

16. juni 2019 kl. 18:00

AALBORG: Thomas Blum er opvokset i den lille by Gerding, men han er nu flyttet til Aalborg og bor i midtbyen. Han startede oprindeligt i lære som tømrer for at spare penge op, og så har han roet på eliteplan i Hadsund Roklub for U19 landsholdet. Men det er i sidste ende musikken, der har vundet den unge mands hjerte, og nu er drømmen at leve af at lave og spille musik. Han er lige nu aktuel med sin første single 'Et bedre sted', som han har skrevet på grund af flygtningekrisen, der har sat tanker i gang om, hvordan man behandler hinanden.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Når jeg hører bynavnet Aalborg, tænker jeg på sommeraftenerne med vennerne i Vestre Fjordpark, det glade natteliv i Jomfru Ane Gade og de musikinspirerende gåture langs havnen. Da jeg var yngre og stadig boede i Gerding, forbandt jeg navnet med storby og ikke mindst et sted, hvor jeg tog ind for at skate i Vejgaard eller Skellerup.

Der er mange steder i Aalborg, som betyder noget særligt for den unge musiker. Foto: Lasse Sand

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Skovdalen er et af de steder i byen, som betyder allermest for mig. Jeg sidder tit på scenen i Skovdalen med min guitar og lader mig inspirere af stemningen, mens jeg tænker på mine store idoler som eksempelvis Kim Larsen, der har spillet på netop denne scene. Derudover har jeg også haft mange gode oplevelser til de stemningsfyldte koncerter. Et andet sted, hvor jeg kommer ofte, er Kridtgraven i Hasseris. Her er der smukke omgivelser, og jeg mindes grillaftener og svømmeture på varme sommerdage.

Hvordan bruger du byen i din fritid?

Jeg har for nyligt købt en sejlbåd, som ligger i Vestre Baadlaug. Når jeg ikke spiller/laver musik, bruger jeg det meste af min tid derude. Der er en enorm hyggelig stemning, og folk er meget hjælpsomme. Af spisesteder kommer jeg ofte på 7-Eleven, der ligger for enden af Jomfru Ane Gade – de har byens bedste kyllingespyd.

Thomas Blum kommer fra en musikalsk familie, og han er opvokset med at tage til koncerter. Derfor betyder Skovdalen noget helt særligt for ham. Foto: Lasse Sand

Nu er du jo en ung upcoming musiker. Hvordan er din interesse for musik opstået? Og hvad vil du gerne med den?

Min interesse for musik er nok opstået i og med, at jeg har en musikalsk familie. Mine forældre har præsenteret både mig og min søster for en masse forskelligt musik, og vi har altid prioriteret at komme til koncerter. Senest var vi afsted til Led Zeppelin Masters koncert i London. Da jeg var lille, så jeg filmen "Midt om Natten" hos mine bedsteforældre, hvor Kim Larsen derefter blev en stor inspiration for mig, og har været det lige siden. Min storesøster, Nanna, synger og spiller også, og vores forældre har måttet lægge øre til utallige optrædener fra vores side. Jeg begyndte selv at spille guitar, da jeg var omkring otte år. De to første år fik jeg undervisning ved Malthe Lilholt, som jeg vil tro dengang var 17-18 år, og jeg syntes, han var den sejeste, fordi han kunne spille de vildeste guitarsoloer. Herefter kom jeg på musikskolen i Rebild - et helt fantastisk sted, hvor både ledelse og lærere er enormt engagerede og har bakket mig op på alle måder. Mit første band blev også dannet gennem musikskolen og hed 'Ymerdrengene'.

Jeg håber, at jeg med min musik kan underholde og røre folk.

Måske er det Thomas Blum selv, man kan opleve live på scenen i Skovdalen. Foto: Lasse Sand

Hvordan oplever du Aalborg som musikby? Hvordan er musikfællesskabet, og er der gode steder at optræde og udvikle sin musik?

Som musikby, synes jeg, at Aalborg er rigtig godt med – der er et stort udbud af koncerter både med upcoming navne og etablerede kunstnere. Musikfællesskabet i Aalborg er specielt i forhold andre byer, fordi alle musikere kender hinanden, som man omvendt ikke gør på samme måde i Århus. Der er gode unikke steder med sjæl og charme. Blandt andet 1000fryd, Ulla Terkelsen, Heidis Bier Bar og så videre.

Er der nogle personer i byen, som betyder noget særligt for dig?

Der er mange mennesker, som betyder meget for mig. Mine forældre bor ikke i Aalborg, men betyder selvfølgelig meget for mig alligevel. De bor 25 km syd for Aalborg og kommer her tit. Min storesøster, Nanna, bor her i byen, og vi snakker ofte sammen. Derudover er der en masse venner og kollegaer - ingen nævnt, ingen glemt

Annonceret indhold

Nyeste