Spillet er fyldt med sjove aalborgensiske detaljer som en Vejgaard dollar og "Vent en omgang - broen er oppe"-kort

AALBORG: Et nyt brætspil kaldet Slaget om Aalborg er på gaden, og det minder mest af alt om matador blandet med elementer fra Risk. Brætspillet hylder de aalborgensiske skævheder og tager kærligt pis på områdets kultur og historie.

I brætspillet kan du eje klassiske steder fra Nordens Paris såsom Aalborgtårnet, AaB, Gaden, Spritfabrikkerne, m.m., og selvfølgelig betale med Aalborgs egen valuta: “Vejgaard dollars” (50-kronesedler, red.).

Spillet er udviklet med input fra lokale fra Aalborg og Jonny Hefty har også været inde over.

I brætspillet kan du trække skæbne-kort som indeholder sjove/genkendelige opgaver fra Nordens Paris såsom “Ork satme. Broen er oppe. Vent en omgang” eller “Din “ven” har stavet Aalborg med Å. Vent en omgang imens du kaster op i afsky og truer med advokat”. Spillet giver således et smil på læben hos alle os, der elsker Aalborg og alle byens små skævheder.

I spillet kan du udføre missioner med de tre karakterer Lokal Ildsjæl, Brian og Aalborginal. Vælger du karakteren Brian, skal du for eksempel eje CitySyd, så du kan sparke dæk på P-pladsen.

Anne  Norre
Intet spil omhandlende Aalborg uden en Vejgaard-dollar. Foto: Sune Frantsen

Om spillet siger skaber Sune Frantsen:

- Det har været vildt sjovt at lave et brætspil om Aalborg - Jonny Hefty var super frisk med at komme med input, og der har jo historisk set været ret meget kant og karakter i Aalborg med rappere som Niarn, Hefty, ja sågar børnerapperen Razz, havnearbejderne, karnevallet og selvfølgelig spritfabrikkerne og cementen. Alt i alt fantastisk mange emner at lave sjov med.

I spillet kan du også lande på specialfelter som “Slåskamp i Gaden”, hvor du kan udfordre en medspiller om en grund, eller feltet Karneval, hvor man forsøger at smugle sprut forbi det private vagtværn. De dyreste felter i spillet er “Gaden” og “Aalborgtårnet”.

Du kan også trække kort i spillet, såsom at en ny virusmutation er fundet, men du har fundet kuren: Rød Aalborg og derfor bliver immun. Eller “Du har lagt ud for dims. Modtag hunnar’ af banken”, og så trækker spillet ikke i langdrag, lover Sune Frantsen.

- Det fede ved spillet er, at det er uforudsigeligt og at familien eller vennerne ved bordet hele tiden er med. Det tager så at sige ikke 5 timer at spille, mens man bare venter på at gå konkurs. I stedet kan spillet spilles på ca 1-2 timer.

Der ventes at blive rift om første oplag af Slaget om Aalborg, da andre brætspil i rækken har været udsolgt på blot tre og fem dage.

Spillet kan købes allerede fra i dag d. 6. november, og koster 399 kroner.

Du kan læse mere om brætspillet her

Anne  Norre
Indtag kendte Aalborg-adresser og vind Slaget om Aalborg. Foto: Sune Frantsen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...